Green beurs Green

Drie Kempense ondernemingen winnen Vlaamse Tuinaannemer Award op vakbeurs Green

Op de vijftiende editie van de beurs Green verzamelden zondag duizenden professionals uit de Vlaamse groensector. ’s Avonds werden zes tuinaannemers bekroond met een award voor hun beeldige werk. Tuinwerken Quinten en Jan Kok brachten twee keer goud terug mee naar de Kempen, Tuinen Vranckx uit Geel won zilver.

Zondag werd de vijftiende editie van de vakbeurs Green in gang gezet in Flanders Expo in Gent. In de avond werden de Vlaamse Tuinaannemer Awards uitgereikt. “Tuinaannemer is een veelzijdig beroep”, zegt Kurt Dekeyzer, zaakvoerder van PSG Group en organisator van de award. “Ze werken rond de verschillende aspecten van een tuin, van elektriciteit en verharding tot de beplanting en bodemkwaliteit.”

Awards

Tuinwerken Quinten uit Geel mocht de prijs voor ‘Jong Talent’ in ontvangst nemen. Quinten maakte van zijn hobby zijn beroep. Tijdens zijn bacheloropleiding bouw startte hij al zijn eigen onderneming, in eerste instantie als student-ondernemer. Hij volgde na zijn studies nog een extra opleiding om zich te specialiseren in tuinaanleg en onderhoud. Sinds 2022 stort hij zich voltijds op zijn zaak.

Jan Kok uit Olmen werd beloond voor zijn vakmanschap in tuinen die groter zijn dan 1500 m². Bij hem kan je terecht voor ontwerp, aanleg en onderhoud van je tuin. In 2001 is Jan afgestudeerd als landschaps- en tuinarchitect in Vilvoorde.

Tuinen Vranckx mocht terug naar de Kempen keren met een zilveren medaille in de categorie ‘Tuinen van 250 tot 1000 m²’. Het Geelse tuinbedrijf valt al voor de vierde keer in de prijzen op de prestigieuze wedstrijd.

De andere winnaars:

• (Stads)tuinen: Tuinen Dendauw (Meulebeke)
• Tuinen 250-1500 m²: Pieter Gyssels (Sleidinge)
• Groen Kleurt: Guerill (Balegem)
• Groen Bouwen: Hoveniersgebroeders BV (Gavere)

De beurs loopt ook maandag en dinsdag nog door, ze is nog open tussen respectievelijk 13 uur en 21 uur, en 9.30 uur en 17 uur. Maandagavond worden de Garden Center Awards uitgereikt voor het beste tuincentrum van Vlaanderen. Dinsdag deelt Bartel Van Riet de 1.2.Tree Award uit voor de beste groenprojecten in de categorieën Erfgoed, Semi-Openbaar en Openbaar.

Toegang is gratis, mits registratie.