De fauw Paul

Afscheid van energie expert en prachtmens Paul De fauw

BRUGGE - In het Sint-Jan Ziekenhuis in Brugge is Bruggeling Paul De fauw - geboren in 1949 - overleden. Hij speelde een vooraanstaande rol in diverse energiebedrijven. Paul De fauw is de broer van de Brugse burgervader Dirk De fauw. De redactie van made in wenst via deze weg zijn innige deelneming te betuigen. 

Elk van ons heeft maar één leven om een stempel te zetten, privé en/of in de maatschappij. Paul De fauw deed het op de beide terreinen. In kringen van ondernemers wordt hij vooral herinnerd als de man die het energielandschap op het hoogste niveau mee aanstuurde. Intimi noemen hem een prachtmens.

Zo was hij voorzitter van Luminus, alsook gedelegeerd bestuurder van de VEH, de Vlaamse Energie Holding. Hij was ook mede-oprichter van Fluvius. Zijn knowhow op het specifieke terrein van kilowatts en transmissies werd bijzonder hoog ingeschat, zoals zijn talrijke mandaten als expert of als bestuurder bij een tiental bedrijven uit de sector bewijzen (Aspiravi, Publi-T, Publigas, Publilec, Publipart, Renasci, AG, 7C Solar,…) overvloedig bewijzen. Ook zijn grote sociale drive blijft bij voor al wie hem goed gekend heeft.

De uitvaartmis vindt vrijdag om 10 uur plaats in de Sint-Salvatorkathedraal.