caviar

Productiehuis Caviar neemt belang in Waalse filmproducent Versus

Productiehuis Caviar, onderdeel van Telenet, neemt een belang van 45 procent in de Luikse producent van films en series Versus Production. Dat meldt Caviar in een persbericht. De overige aandelen blijven in handen van oprichter Jacques-Henri Bronckart.

Versus Production maakte sinds zijn oprichting in 1999 meer dan 25 Belgische speelfilms en 17 kortfilms. Het bedrijf is ook coproducent van films, waaronder de Vlaamse films ‘Close’ van Lukas Dhont en ‘Het Smelt’ van Veerle Baetens. Op het filmfestival van Venetië won het productiehuis een Zilveren Leeuw met de Italiaans-Belgisch-Franse coproductie ‘Vermiglio’.

Bronckart zegt dat de investering van Caviar zijn bedrijf financieel en productioneel versterkt. “In een complexe en uitdagende markt heb ik er vertrouwen in dat we samen ambitieuzere, hoogwaardige films en tv-series kunnen produceren die globaal weerklank vinden”, zegt hij.

Caviar is in België vooral bekend van ‘Clan’, ‘Tabula Rasa’, ‘F*** You Very, Very Much’ en ‘Rebel’. Maar het productiehuis scoort ook international, bijvoorbeeld met reclamespots tijdens de Amerikaanse Super Bowl. Met de film ‘Sound of Metal’ won het bedrijf enkele jaren geleden twee Oscars.