karolien ciao

Overgenomen babywinkel verhuist naar toplocatie

Babyspeciaalzaak Ciao Bambino, vorig jaar overgenomen door Karolien Vanheusden en Sven Bamps, is verhuisd van de Capucienessenstraat in Sint-Truiden naar hun knap gerenoveerde pand in de Luikerstraat. Er wordt een uniek concept gelanceerd, waarbij de winkel gecombineerd wordt met een adviescentrum voor pre- en postnatale begeleiding voor moeder en kind.

Ciao Bambino is intussen een gevestigde waarde in Sint-Truiden. De zaak werd opgericht in 2017 en in 2023 overgenomen door de huidige zaakvoerders: Karolien Vanheusden en haar echtgenoot Sven Bamps. Het pand in de Capucienessenstraat bleek echter al snel te klein voor de ambitieuze groeiplannen van de nieuwe eigenaars, en dus werd uitgekeken naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden in de Luikerstraat, waar een prestigieus pand een volledige make-over kreeg. De indeling is voorzien voor de exploitatie van een uniek concept, gebaseerd op de professionele achtergrond van de zaakvoerders, die beiden uit de zorgsector komen.

Zo ruilde Karolien enkele jaren geleden haar job als verpleegkundige in voor het ondernemerschap. Als mama van twee jonge kinderen besefte ze heel goed het belang van de juiste omkadering tijdens en na een zwangerschap. “Als jonge mama zit je vaak met zoveel vragen. Doe ik het wel juist? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind beter slaapt? We vinden het vanuit onze zorgachtergrond belangrijk om ouders niet alleen te voorzien van alle kinderspullen, maar ook te begeleiden in de opvoeding”, aldus Karolien. “Verder is zelfzorg voor de ouder uitermate belangrijk.”

Ciao Bambino is daarom niet zomaar een babywinkel maar ook een paramedisch centrum voor ouders en hun spruiten. Het gelijkvloers en de eerste verdieping zijn ingericht als winkel, met meubilair, koetsen, draagtassen, knuffels, speelgoed en kledij van 0 tot 6 jaar. Op de tweede verdieping bevinden zich consultatieruimtes waar deskundigen (diëtiste, esthetisch arts, psychologe,…) klanten kunnen ontvangen en er workshops worden gehouden. “Zo wil Ciao Bambino zorgen voor meer verbinding met en tussen de klanten en een betrouwbare partner worden voor het gezin in de eerste levensjaren van het kind”, aldus nog Karolien.