Jan Abeel en Thomas Vanhumbeeck Jan Abeel en Thomas Vanhumbeeck.

FixForm haalt 1,5 miljoen euro op om internationaal uit te breiden en gebouwbeheer te revolutioneren

De Gentse startup FixForm, gespecialiseerd in gebouwbeheer en -onderhoud, heeft 1,5 miljoen euro opgehaald bij een groep Belgische investeerders. Met deze kapitaalinjectie wil het bedrijf zijn platform verder uitbouwen en uitbreiden naar nieuwe markten zoals Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen.

FixForm biedt een digitaal platform dat de samenwerking tussen gebouwbeheerders en gebruikers vereenvoudigt. Het bedrijf werd in 2021 opgericht door Jan Abeel en Thomas Vanhumbeeck. FixForm telt 11 medewerkers.

Via een QR-code of een website kunnen gebruikers snel en zonder inloggegevens problemen melden, zoals een kapotte lamp. Dankzij kunstmatige intelligentie komt de melding automatisch bij de juiste persoon terecht, waardoor handmatig tickets aanmaken overbodig wordt. Volgens het bedrijf verhoogt dit de efficiëntie en verlaagt het de kans op fouten.

CEO Thomas Vanhumbeeck benadrukt dat bijna de helft van de probleemmeldingen vaak niet bij de gebouwbeheerders terechtkomt, wat tot frustraties leidt. “Met FixForm ontstaat er een nauwere samenwerking tussen facility managers en eindgebruikers, wat zorgt voor een duidelijk overzicht van de gebreken en een efficiënter onderhoudsproces.”

Zo ziet het platform eruit.

Sinds de oprichting heeft FixForm al meer dan 100.000 gebreken opgelost en is het actief in vijf landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Tsjechië. De jonge onderneming werkt samen met onder andere rusthuisgroepen Armonea en Careion, investeringsmaatschappij Buysse & Partners, vastgoedmaatschappij Quares, ziekenhuis AZ Maria Middelares, stadiums van onder andere KAA Gent en Club Brugge, en steden en gemeenten.

De opgehaalde financiering zal worden gebruikt om de internationalisering te versnellen, met specifieke aandacht voor Nederland, het VK en de Nordics. Daarnaast wil FixForm de data die het verzamelt verder inzetten om bijvoorbeeld ESG-scores van gebouwen te berekenen. “We willen risico’s nog beter detecteren en uitgroeien tot een totaalplatform voor gebouwbeheer wereldwijd”, zegt Jan Abeel.

Het FixForm-team.

Lijst van investeerders

FixForm heeft 1,5 miljoen euro opgehaald bij verschillende fondsen en ervaren Belgische ondernemers.

  • Fondsen: Pitchdrive, Imec.istart, Delaware Ventures, StarApps.
  • Angels:
    –  Huidige oprichters: Lorenz Bogaert (StarApps), Boris Bogaert (Pitchdrive), Wim Derkinderen (Pitchdrive), Koen Christiaens (Pitchdrive), Stefan Willems, Dieter Willems
    –  Nieuwe investeerders: Ben Schrauwen (Oqton), Geoffroy De Cooman (Proxyclick), Kristof Dockers (Vybros Capital Partners)
  • Financiële instellingen: Belfius Regio Aalst