soca group genk

Soca vertrekt nu vanuit Genk

Soca Group, het bedrijf dat in heel België nutsvoorzieningen en straatmeubilair installeert, heeft onlangs het nieuwe hoofdkantoor in Genk in gebruik genomen. "Door alle entiteiten te centraliseren, profiteren we nog meer van de synergievoordelen", zegt zaakvoerder Nicolas Nulens.

Het nieuw hoofdgebouw van Soca Group, nog bij velen gekend als Socalim, is gevestigd in Genk, aan de overzijde van het voormalige Ford-terrein. De beslissing om te verhuizen vanuit de vorige hoofdzetel in Houthalen-Helchteren, is een gevolg van plaatsgebrek en efficiëntieverlies. “Door diverse overnames en autonome groei was er een capaciteitsprobleem voor ons toenemend personeel ontstaan”, zegt Nicolas Nulens. “Daarom hebben we de diverse dochterondernemingen gecentraliseerd in een nieuwe uitvalsbasis. De operationele activiteiten worden nu van daar uit aangestuurd, aangevuld met onze bestaande warehouses in Wallonië en Oost-Vlaanderen.”

De eerste evaluatie van de verhuizing is alvast positief. “We merken een aanzienlijke verbetering in de operationele efficiëntie van Soca Group”, stelt Nulens. “De teams kunnen nu gemakkelijker communiceren en samenwerken. Een uitstekende basis voor verdere groei, want er staan nog een aantal nieuwe samenwerkingen op het programma…”