Imax-Kinepolis-1

Kinepolis gaat voor nog meer E viva Espana

KORTRIJK - Kinepolis is al sinds jaar en dag zéér aanwezig op de Spaanse markt, maar daar wordt nu nog een dimensie aan toegevoegd. E komt een nieuwe multiplex in de hoofdstad Madrid en in Almeria wordt een bestaand cinemacomplex overgenomen. Het beursgenoteerde Kinepolis wordt grotendeels gecontroleerd door de West-Vlaamse (oprichters) familie Bert.   

De bioscoop in het centrum van Almeria telt tien zalen en is goed voor 2.608 zitjes. Kinepolis zal de site in Almeria  uitbaten als huurder, dus zonder overname van het bioscoopvastgoed. Daarnaast heeft Kinepolis nog een akkoord gesloten voor een gloednieuwe, te huren bioscoop van 12 zalen nabij de luchthaven van Madrid. Daar moet de komende tijd een commercieel centrum uit de grond komen, het grootste van heel Spanje. Het betreft een site in de wijk Valdebebas die in volle ontwikkeling is. “De twee nieuwe bioscopen passen perfect in onze expansiestrategie”, aldus CEO Eddy Duquenne.

Spanje is bepaald geen onbekend terrein voor Kinepolis. In 1998 werden er de eerste stappen gezet met de bouw van een megaplex in Madrid, toen de grootste bioscoop ter wereld. Vandaag heeft Kinepolis in Spanje alleen 11 cinémas in portfolio. De provincie Andalusië is, na de integratie van Almeria, goed voor 4 sites (2 in Granada, 1 in Malaga).