Sharp Gym Duffel Morgane en Robin staan aan het roer. Foto: Joren De Weerdt

Sharp Gym opent tweede locatie in Duffel

Morgane Lemmens (25) en Robin Soete (27) hebben, na Lint, een tweede vestiging van Sharp geopend in Duffel. Met bootcamps, voedingscoaching, kinesitherapie, personal training en een open gym kunnen sportliefhebbers in de regio nu profiteren van nog meer mogelijkheden.

Het koppel leerde elkaar kennen tijdens zijn opleiding kinesitherapie. Het idee om samen een zaak te beginnen, ontstond in hun laatste opleidingsjaar. “Drie jaar geleden zijn we gestart in Lint”, vertelt Robin. “Toen begonnen we als kinesisten, met een actieve praktijk waar beweging centraal stond. We merkten dat veel mensen zich beter voelden door beweging, maar de overgang van revalidatie naar verder bewegen was vaak prijzig en, zonder begeleiding, ook moeilijk. Zo zijn we groepslessen beginnen aanbieden, in twee jaar tijd gingen we van twee naar zeven lessen, die volledig volzet waren.”

Omdat de ruimte in Lint beperkt was, besloten Morgane en Robin uit te breiden. “In Lint zaten we vol, dus konden we niet verder groeien. Toen we dit pand in Duffel tegenkwamen, hebben we de sprong gewaagd”, vertelt Morgane. De nieuwe locatie, vroeger een matras- en beddenwinkel, werd in vier maanden omgetoverd tot een moderne fitnessruimte.

Begeleiding en training

Met een focus op begeleiding en functionele training, willen Morgane en Robin hun klanten op een gezonde en effectieve manier in beweging krijgen. “Ons doel is simpel: sporten toegankelijk maken voor iedereen. We richten ons vooral op begeleiding met losse gewichten en functionele training. We geloven dat dit de beste manier is, omdat je op deze manier geen spiergroepen isoleert”, aldus Robin.

Naast traditionele kinesitherapie biedt Sharp Gym ook pre- en postnatale kine, sportkine en postoperatieve revalidatie aan. “Het doel is om iedereen in beweging te krijgen en op die manier klachten aan te pakken.”

De nieuwe locatie in Duffel biedt ook veel extra’s. Sharp Gym heeft bijvoorbeeld een Inbody-weegschaal, die met 99 procent nauwkeurigheid de lichaamscompositie meet. Daarnaast worden er inspanningstesten en functionele screenings van sporters aangeboden.

Morgane, die ook voedingscoach is, heeft afslanktrajecten en sportvoedingsprogramma’s opgezet om klanten te ondersteunen bij hun fitnessdoelen. “De combinatie van beweging en voeding is enorm belangrijk. We zien dat mensen veel meer kunnen bereiken als ze ook met hun voeding aan de slag gaan. Daarom hebben we verschillende trajecten ontwikkeld, afhankelijk van de behoeftes.”

Groepslessen

Sharp Gym zet in op groepslessen, die door sportkinesisten zijn ontworpen. Er zijn ook specifieke lessen zoals pilates. “We werken bewust met kleine groepen van acht personen, omdat dit motiverend werkt en ruimte biedt voor persoonlijke aandacht”, zegt Morgane. “Voor veel mensen is pilates nieuw, daarom hebben we een challenge opgezet waarbij alle technieken stap voor stap worden uitgelegd.”