Wellnez Atelier Foto: Instagram Wellnez Atelier

Wellnez Atelier bouwt drijvende sauna voor camping van Staf Coppens

De zaakvoerders van Wellnez Atelier uit Ravels trokken eerder dit jaar samen met hun kinderen naar Zweden om voor de camping van Staf Coppens een drijvende sauna te maken.

Het verhaal begon voor Anke Marynissen en Zoë Van Laarhoven met Sauna on Wheels. Vijf jaar lang verhuurden ze mobiele sauna’s, die een vaste waarde werden op de glampings van onder andere Rock Werchter.

Lees ook: Sauna on Wheels heet voortaan Wellnez Atelier

Twee jaar geleden beslisten ze om het over een andere boeg te gooien en werd Wellnez Atelier geboren. Ze zetten de verhuuractiviteiten stop en gingen zich focussen op het zelf ontwerpen en bouwen van sauna’s, hottubs en buitendouches. “De Z in Wellnez verwijst naar vakman Zoë”, vertelden ze toen.

Camp Grinsby

Hun doel is om “het Scandinavisch gevoel naar België te halen”. Maar eerder dit jaar trokken ze zelf die kanten op voor een heel bijzondere opdracht. Ze maakten een drijvende sauna voor Staf Coppens, die in Zweden sinds enkele jaren een camping uitbaat, Camp Grinsby.

Momenteel loopt het vierde seizoen van Camping Coppens op VTM, een tv-programma dat de avonturen van de familie volgt. Donderdagavond 19 september wordt de derde aflevering uitgezonden. Daarin is te zien hoe Anke en Zoë een drijvende sauna, die dus ‘made in’ de Kempen is, op een idyllische plaats op de camping installeren.

Lees ook: Heb jij een innovatief of spraakmakend product ontwikkeld? Schrijf je dan nu in voor onze Product Made in Awards

Het duo is enorm trots op de samenwerking. “We ontwerpen en bouwen de sauna’s en hottubs op authentieke en ambachtelijke wijze. En net dat sprak hem zo aan”, vertellen ze aan de krant HLN. “Dat we met Wellnez Atelier onze inspiratie halen uit de Scandinavische levensstijl maakte deze samenwerking de kers op de taart.”