t2 talim genk

Talent steekt uit boven de terril

Jongeren ondersteunen die schoolmoe zijn, door te helpen in de ontdekking van hun talenten zodat ze hun weg in de maatschappij kunnen vinden: dat is wat Talenten Academie Limburg (Talim) doet. Omdat heel wat van dat talent kan ontdekt worden tussen de technologische apparatuur, gaat Talim op zaterdagen gebruik maken van de T2-campus op het Thor Park in Genk. Een samenwerking die iedereen ten goede komt.

Vanaf zaterdag 21 opent technologiecampus T2, een samenwerking tussen SyntraPXL, VDAB Limburg en EducaThor (Stad Genk), elk weekend zijn deuren voor de Talenten Academie Limburg (Talim), een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van jong talent in Limburg. Gedurende het volledige cursusjaar zal Talim intensief gebruikmaken van de infrastructuur van de Genkse techcampus om tieners zo optimaal te laten kennismaken met tal van interessevelden en beroepen.

“In elke jongere sluimeren talenten die tot ontplooiing kunnen komen, voor sommigen is het wenselijk dat er daartoe extra kansen worden aangereikt”, zegt voormalig gouverneur Herman Reynders, die voorzitter is van Talim. “Wij willen hen die mogelijkheid bieden via een uitgebreid programma waarbij zij op zaterdagen, samen met vrijwilligers en gastdocenten, ontdekken wat ‘later’ allemaal kan zijn. Een essentiële factor daarin is toegang tot goede infrastructuur. We zijn dan ook zeer blij dat T2-campus ons die broodnodige ruimte biedt om onze missie te versterken. Deze samenwerking betekent een grote stap vooruit voor ons en voor de jongeren die we begeleiden.”

“Een mooie visie op talentontwikkeling en een perfecte match met de werking in T2-campus”, stelt Joris Philips, directeur bij VDAB Limburg. “In T2 in het Genkse Thor Park zetten we samen met kernpartners SyntraPXL en EducaThor dagdagelijks in op het stimuleren van jong en oud richting een technische opleiding of job. Een bewuste keuze voor VDAB, want jongeren die vroeg de kans krijgen om hun vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen, hebben later een veel grotere kans om een job te vinden die écht bij hen past. Door initiatieven zoals Talim te ondersteunen, helpen we niet alleen om jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, maar creëren we ook een betere match tussen talent en werkgelegenheid in onze regio.”

Foto: Dirk Vanstipelen (SyntraPXL en T2-Campus), comedian Yannick Noben en Herman Reynders van Talim.