Signpost DL 2024

Signpost plant nu ook zijn vlag in Duitsland

KORTRIJK - Academic Software, het softwarebedrijf van Signpost, zet een belangrijke stap voorwaarts op de onderwijsmarkt met de overname van asknet GmbH, de marktleider in Duitsland op het gebied van academische softwareoplossingen. Signpost, het bedrijf van CEO Arne Vandendriessche, heeft de ambitie om een pan-Europese strategie op poten te zetten en is goed op weg om dat doel waar te maken. Het machtige private equity fonds CVC steunt de expansiestrategie van Signpost.

Met deze acquisitie zet Academic Software een belangrijke stap in haar missie om de leidende marktpositie op het gebied van educatieve softwareoplossingen in Europa verder uit te breiden. De overname van asknet betekent niet alleen een significante versterking van haar aanwezigheid in de grootste onderwijsmarkt van Europa, maar onderstreept ook haar streven om voortdurend te innoveren op het gebied van digitale onderwijsoplossingen.

Specialisten in digitaal onderwijs slaan de handen in elkaar

asknet GmbH, voorheen gekend als asknet Solutions AG, is één van de koplopers in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, met meer dan 29 jaar ervaring in de aankoop van software voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Met meer dan 80% van alle universiteiten in de DACH-regio als klanten, biedt asknet GmbH onderwijsinstellingen toegang tot softwareproducten van het hoogste niveau tegen zeer competitieve tarieven, ter aanvulling van de digitale behoeften van de academische gemeenschap.

Academic Software, integraal deel van Signpost, is van zijn kant dé Europese marktleider als aanbieder van digitale oplossingen voor de onderwijssector. Academic Software onderscheidt zich door zijn voortdurend evoluerende en innovatieve digitale productaanbod via een eigen platform (de grootste bibliotheek aan softwaretitels, e-books, beveiligingssoftware, GDPR-tools, Cloud integraties, AI-tools, enzovoort) en meertalige klantenservice.

Academic Software werkt samen met onderwijsinstellingen over de hele wereld en is gespecialiseerd in het faciliteren en vereenvoudigen van naadloze digitale transformaties. Met de steun van wereldwijde partners zoals Microsoft, Google, Adobe en IBM, blijft Academic Software het voortouw nemen in het vormgeven van toekomstbestendig digitaal onderwijs.

Globale speler

Met een omzet van meer dan 200 miljoen euro levert Signpost via haar business units: hardware (Academic Hardware), software (Academic Software), educatieve content van haar eigen uitgeverij Lernova, connectiviteit (Academic Connect powered by Proximus) en training (Fourcast) voor studenten en medewerkers van lagere en middelbare scholen, hogescholen, universiteiten en onderzoeksinstituten in 12 Europese landen.

Signpost wordt erkend als een van de snelst groeiende digitale onderwijsspecialisten in Europa. Signpost werkt samen met wereldwijde spelers zoals Microsoft, Adobe, Google, Adobe, HP, Lenovo en ASUS. Dankzij deze 360° aanpak ontzorgt Signpost de scholen volledig door hen bij te staan in hun digitale transformatieproces, waardoor zij zich kunnen focussen op hun kerntaak: onderwijs.

Info: www.signpost.eu