An Vandenberk Foto: An Vandenberk

An breit samen met vijf onderneemsters vervolg aan succesverhaal pop-up Opulent Origins

Eco-fashion onderneemster An Vandenberk maakte met de pop-up Opulent Origins in de Dansaertwijk haar droom waar. Samen met vijf onderneemsters wil ze het succesverhaal verder zetten met nieuwe edities in oktober, november en december.

An Vandenberk, de drijvende kracht achter het initiatief, viert niet alleen haar eigen passie voor mode en lederbewerking, maar heeft ook een netwerk van gelijkgestemde zielen om zich heen verzameld. Het zijn vijf vrouwen die elk hun eigen specialisatie hebben en een diepgewortelde passie delen voor duurzaamheid en het creëren van tijdloze stukken.

Lees ook: An maakt pop-up droom waar in de Dansaertwijk

Valérie Berckmans creëert duurzame mode, Benaazir Mukherjee ontwerpt zilveren juwelen met minder gekende edelstenen, Monique Verreydt van MoVe Scarves maakt unieke zijden sjaals, en Katlijn Vernimmen van Reversa blaast afgeschreven interieurobjecten nieuw leven in.

Vakmanschap en duurzaamheid

Drie van de leden – An, Benaazir, en Monique – zijn zelfs erkende ambachtsvrouwen. Bovendien zijn An en Katlijn beide lid van het COSH.eco platform, dat zich inzet voor duurzamere mode en samenleving. Hun samenwerking startte dan ook door een ontmoeting tijdens de eerste COSH.pop-up in Berlijn eerder dit jaar.

Het collectief focust zich op het hergebruik van materialen en biedt de mogelijkheid om iets persoonlijks en op maat te laten maken.

Elke editie is uniek

De aankomende edities van Opulent Origins van 12 tot 19 oktober (Week van de Belgische Mode), van 14 tot 17 november (MAD parcours en Dag van de Ambachten) en van 7 tot 15 december zullen opnieuw plaatsvinden aan de Van Arteveldestraat 10 in Brussel.

Elke editie krijgt een unieke sfeer, van de warme herfstsfeer in oktober tot de feestelijke creaties in november en december. Deze laatste edities zullen speciale feestitems bevatten, gericht op de eindejaarsvieringen.