Foto: RR Foto: RR

Katoen Natie breidt uit nabij drielandenpunt

De logistieke reus van Fernand Huts heeft een nieuwe site in gebruik genomen in het Nederlandse Born, vlakbij het drielandenpunt tussen België, Nederland en Duitsland. Op termijn moet de vestiging een capaciteit bereiken van 40.000 vierkante meter.

“De nieuwe locatie is een belangrijke uitbreiding van onze activiteiten in Europa”, meldt Katoen Natie maandag in een persbericht. Born ligt niet ver van de luchthaven van Maastricht en ook via de binnenvaart is de regio vlot bereikbaar.

Lees ook: “Overheid kan 8 miljard euro besparen”: Fernand Huts lanceert opmerkelijk voorstel voor haven, schepen Annick De Ridder “verbaasd”

De ontwikkeling van wat Katoen Natie een “logistieke platform” noemt, wordt gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase omvat een magazijn van 8.000 vierkante meter. In de toekomst zou daar een uitbreidingscapaciteit van 32.000 vierkante meter bovenop komen.

De eerste klant die van de ruimte gebuik wil maken, is “een bedrijf dat zich specialiseert in het bouwen van vrachtwagens”. Om welk bedrijf het precies gaat, is niet duidelijk, maar het zou om een langdurige samenwerking gaan.