cèsi faty frederique

Frederique en Faty openen nieuwe culinaire hotspot

In de Aldestraat in Hasselt gaat deze week het nieuwe restaurant Cèsi open. De initiatiefnemer is Frederique Schoenmaeckers, voordien nog actief bij onder meer La Butte aux Bois. Aan het fornuis staat niemand minder dan Faty Khalis, tot voor kort nog actief bij Brousse en voor Limburg genomineerd als Lady Chef of the Year.

Het is op de vorige locatie van Osteria Moretti dat vanaf dinsdag kan gereserveerd worden bij Cèsi. Je wordt ontvangen door Frederique Schoenmaeckers (26), een Hasseltse, die geboren werd in Genk en opgroeide in Lanaken. Ze is een geboren onderneemster: “Mijn ouders zijn beiden zelfstandige. Mijn moeder had een kledingzaak en mijn vader is nog steeds actief in de evenementen”, zegt ze. Samen met haar team wil ze bij Cèsi zorgen voor een unieke beleving. Een huiselijke sfeer, open keuken, aangepaste muziek en een goede wijnkaart… alles moet kloppen.

De sharing dishes worden à la minute bereid door chef Faty Khalis. Ze heeft van de kaart een wereldreis gemaakt, met o.a. oesters, mango sushi, zeebaars, kip en tal van andere combinaties, vaak met oosterse invloeden. Het volledige menu wordt vanaf 24 september geserveerd.