Eutraco Hooglede nieuwbouw 24 25

Eutraco investeert 30 miljoen euro in duurzame logistieke site in Hooglede

HOOGLEDE - Logistieke speler Eutraco en bouwfirma Vulsteke hebben in Hooglede de eerste steen gelegd van een modern en klimaatneutraal magazijn van 30.000 m². Dat zijn 5 voetbalvelden aan state-of-the art logistieke ruimte. Het staat nu al vast dat, naast Eutraco zelf, Post NL zowat de helft van de nieuwe site zal gebruiken. Het gaat in totaal om een investering van 30 miljoen euro. De nieuwe site moet tegen eind 2025 operationeel zijn.

Het nieuwe gebouw wordt uitgerust met de modernste technieken zodat het niet alleen voldoet aan de logistieke noden van vandaag, maar ook van de toekomst. Daarnaast wordt het volledig klimaatneutraal gebouwd. Daarmee wordt dit het eerste klimaatneutrale logistieke gebouw in Hooglede. Post NL wil 200 jobs creëren. In Willebroek investeerde Eutraco de voorbije jaren ook al in een gelijkaardige indrukwekkende logistieke site.

“Bij Eutraco is duurzaamheid een belangrijke strategische pijler in ons beleid”, dixit Serge Gregoir, CEO en eigenaar van Eutraco.  “Dit nieuwe magazijn in Hooglede is daar een perfect voorbeeld van. Met zijn klimaatneutrale ontwerp zetten we volop in op energie-efficiëntie en de reductie van onze ecologische voetafdruk. Voor ons gaat logistieke innovatie hand in hand met verantwoordelijkheid voor het milieu. We zijn er trots op om op deze manier een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst, zowel voor onze sector als voor de maatschappij.”

Eutraco werd in 1967 opgericht als een familiale onderneming. De familie Pattyn stapte enkele jaren terug (2020) uit zijn eigen bedrijf. Serge Gregoir, die toen extra muros manager was, profileerde zich als de koper van dienst.

foto: Eutraco