delbaere michel

Crop’s breidt zijn activiteiten uit in het land van Uncle Joe

OOIGEM - Crop's, het diepvriesbedrijf van Michel Delbaere, heeft zopas de overname gerealiseerd van een lokale speler in de VS. De deal moet zorgen voor een verdubbeling van de omzet op de Amerikaanse markt en kan ook positieve gevolgen hebben voor de Belgische fabrieken, zo laat het bedrijf weten.   

Het bedrijf Crop’s, met hoofdzetel in Ooigem, is gespecialiseerd in diepvriesgroenten en -fruit en kant-en-klaarmaaltijden en slaat nu een slag in de Verenigde Staten. Het neemt de diepvriestak over van het Amerikaanse voedingsbedrijf National Cortina.

Crop’s is goed voor een jaaromzet van 600 miljoen euro met 2.000 werknemers. Het heeft zijn hoofdkwartier in Ooigem en telt tien fabrieken, waarvan twee in België. Het bedrijf is in handen van de familie Delbaere.

In de VS was Crop’s al actief in de joint venture One Frozen, die diepvriesgroenten en -fruit importeert en verdeelt in Noord-Amerika. Crop’s heeft nu een deal gesloten om een deel van National Cortina mee te integreren in One Frozen, wat tot een verdubbeling kan leiden van de business op de Amerikaanse markt.