Solix Van links naar rechts: Marilyn Collette, Sarah Selleslagh en Séverine Collette van Solix.

Solix en 2GO vzw slaan handen in elkaar om kwetsbare jongeren aan rijbewijs te helpen

Werving- en selectiebureau Solix en 2GO vzw hebben de krachten gebundeld voor een bijzonder project in Mechelen. Samen zetten ze hun schouders onder een initiatief dat kwetsbare jongeren helpt om hun rijbewijs te behalen. Het doel is om via vrijwillige rijbuddy's jongeren te ondersteunen die anders moeilijk toegang hebben tot betaalbare rijlessen.

Solix is een werving- en selectiebureau uit Mechelen dat al jaren een vertrouwde naam is voor het koppelen van talent aan werkgevers in de sectoren office, logistiek en techniek. Het team telt vier mensen.

Het bedrijf wil meer doen dan alleen het matchen van kandidaten en bedrijven. “Wij geloven in duurzame relaties, zowel op de werkvloer als in de samenleving,” zegt zaakvoerder van Solix Sarah Selleslagh. “Daarom zetten we ons in voor dit project. We zien de samenwerking met 2GO vzw als een verlengstuk van onze kernactiviteiten. Net zoals we mensen helpen aan een goede job, helpen we nu ook jongeren aan hun rijbewijs. Een rijbewijs opent deuren, zeker voor jongeren die moeilijk aan werk geraken.”

Solix en 2GO vzw zijn nu op zoek naar vrijwilligers die willen fungeren als rijbuddy. Een rijbuddy helpt jongeren bij het oefenen van hun rijvaardigheden en biedt hen de nodige ondersteuning en motivatie. “Het gaat niet om professioneel lesgeven,” voegt Selleslagh toe. “Maar om het bieden van een luisterend oor en een duwtje in de rug.”

Momenteel worden 18 jongeren in Mechelen naar hun rijbewijs begeleid en heeft een eerste Mechelaar na 6 maanden zijn rijbewijs B behaald.