Kinderopvang Beerse © Jan Hulselmans

Kinderopvang IBO Beerse viert 20-jarig bestaan: “We geven veel kinderen de tijd van hun leven”

De buitenschoolse kinderopvang van Beerse viert haar 20-jarig bestaan. Al sinds 1 augustus 2004 biedt IBO Beerse opvang aan kinderen van 2,5 tot 12 jaar, zowel voor en na schooltijd als tijdens de vakantieperiodes. Dit jubileum was de perfecte gelegenheid voor een feestweek vol activiteiten.

Op alle opvanglocaties in Beerse vonden de voorbije week allerlei feestelijke activiteiten plaats voor het jubileum. Kinderen genoten van springkastelen, stormbanen en een bezoek van een ‘farm on wheels’, waar ze dieren konden aaien en voeden. De week werd afgesloten met de Superstrapdag, een gezamenlijk initiatief van de kinderopvang, Sport Beerse en Vaart Beerse met de Berenbende.

De kinderopvang begon in 2004 onder leiding van coördinator Karin Van Turnhout. “Het is geweldig om de groei van de kinderopvang mee te maken en ik doe mijn werk nog steeds met veel liefde”, vertelt Karin Van Turnhout.

Toekomst

Van een start met een locatie voor 37 kinderen vangt de buitenschoolse kinderopvang nu dagelijks tussen de tweehonderd en driehonderd kinderen op vijf verschillende locaties op. Tijdens het schooljaar worden kinderen opgevangen in hun eigen schoolomgeving en tijdens de vakanties dichtbij huis.

“De samenwerking met Sport Beerse en Berenbende is een geweldig succes en we kijken ernaar uit om dit in de toekomst verder te versterken. Dankzij de inzet van ons team, de betrokkenheid van de scholen en de vrijetijdsaanbieders in onze gemeente kunnen we veel kinderen de tijd van hun leven geven. We zijn iedereen die hieraan heeft bijgedragen ontzettend dankbaar,“ zegt de coördinator. “We zijn klaar om er nog minstens twintig jaar aan toe te voegen. Ons team blijft groeien en we zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s die met kinderen willen werken.”