vastgoedkantoor-pandenjagers-in-duffel Erik Sels opent vastgoedkantoor Pandenjagers in Duffel. Foto: rr

Voormalig eindredacteur Huizenjagers opent eigen vastgoedkantoor in Duffel

Erik Sels (36) uit Duffel, jarenlang eindredacteur van het populaire TV-programma 'Huizenjagers', opent zijn eigen vastgoedkantoor. Met Pandenjagers, een naam met een duidelijke knipoog naar zijn verleden, start Sels een eigen kantoor in de vastgoedsector.

Tijdens zijn periode als eindredacteur van ‘Huizenjagers’, ontdekte Erik Sels zijn passie voor vastgoed. Door met honderden makelaars vanuit het hele land samen te werken, kon hij vaststellen dat er nood was aan vernieuwing. Heel wat van die makelaars bieden namelijk exact dezelfde basisdiensten aan. Ook bleek dat de kandidaat kopers vaak slechte ervaringen hadden opgelopen met vastgoedmakelaars tijdens de zoektocht naar hun droomwoonst, doordat ze soms foute of onvolledige kregen over een woning.

Daarom begon Sels zijn eigen, modern vastgoedkantoor: Pandenjagers, een duidelijke knipoog naar zijn verleden. “Met Pandenjagers heb ik een concept ontwikkeld waarbij zowel transparantie en innovatie op één staan. Kopers willen correct geïnformeerd worden en appreciëren ook dat een makelaar hen eerlijk informeert over de minder positieve zaken van een woning”, aldus Sels. Als voormalig TV-maker is beeldvorming is een cruciaal onderdeel van de werkwijze van Pandenjagers. Elk pand wordt zorgvuldig gepresenteerd met behulp van hoogwaardige foto’s, dronebeelden en video’s die speciaal zijn ontwikkeld voor sociale media. Ook dankzij AI-toepassingen wordt er steeds het maxiamle uit elk pand gehaald, waardoor elk huis op zijn best wordt gepresenteerd en de juiste kopers aantrekt.

Het kantoor van Pandenjagers, gelegen in het centrum van Duffel, heeft nu haar deuren geopend en de eerste reacties zijn erg positief. De mensen zijn enthousiast over de professionele uitstraling en aanpak die het kantoor hanteert. De opening van het kantoor zorgt alleszins voor veel bekijks. Zo hangt er een groot scherm aan de etalage, met daarop unieke luchtbeelden van Duffel. “Het geeft aan hoe mooi deze omgeving is. Regelmatig blijven mensen enkele minuten aan de vitrine staan om de beelden te bewonderen,” aldus Sels. En wie binnen kijkt, kan ook de trouwe kantoorhond Marie zien. De Golden Retriever zorgt voor een glimlach op het gezicht van iedereen die binnenkomt. En ze is alvast een hit op de sociale media.

De keuze voor Duffel als uitvalbasis is vanzelfsprekend. Sels: “Ik woon zelf met mijn vrouw en 2 kinderen in Duffel-Oost. Bovendien gaan onze kinderen hier naar de school in Duffel en zijn ze aangesloten bij de lokale chiro en voetbal”.

Commercieel gezien kent Duffel ook een sterke groei op de vastgoedmarkt. “Duffel is populair omwille van de ligging: rustig gelegen en toch nabij de E19. We zien dat jonge thuisverlaters hier graag in de buurt blijven wonen. Bovendien is er een sterke toename van jongeren uit de zuiderlijke gemeenten van Antwerpen die hier komen rondzoeken. Voor hen zijn de prijzen van de panden in deze regio zeer interessant”, aldus Sels. Daardoor blijven ook de prijzen in Duffel jaarlijks stijgen.

Welk type pand op dit moment het beste op de markt ligt? Dat is een recente, halfopen bebouwing met een gunstig EPC-attest. De verklaring is eenvoudig: er heerst een grote voorkeur naar panden zonder renovatieverplichting en een blanco asbestattest. Bovendien wensen heel wat mensen een oprit of garage om hun auto kwijt te geraken. Prijs-kwaliteit scoort dit type huizen dan ook het beste, al moet je toch al snel een budget van 500.000 euro voorzien voor dergelijke woning. Een instapklare rijwoning kan je in deze regio al vinden vanaf 265.000 euro.