Agfa-Gevaert goede cijfers Foto: Belga

Agfa-Gevaert verbetert winstgevendheid in tweede kwartaal

Agfa-Gevaert, de beeldvormingsgroep uit Mortsel, heeft in het tweede kwartaal minder omzet maar meer winst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf zelf spreekt over "een degelijk kwartaal", aangedreven door de groeimotoren. Beleggers reageerden enthousiast: het aandeel ging tot 8,5 procent hoger bij opening van de beurs.

De kwartaalomzet kwam uit op 286 miljoen euro, 0,2 procent lager dan in het tweede kwartaal vorig jaar. Vooral in de divisie ‘Digital Print & Chemicals’ -waar het bedrijf membranen voor groene waterstofproductie maakt- was er sprake van een omzetgroei (+7,7 procent). In de afdeling ‘Healthcare IT’ noteerde Agfa “het hoogste order intake-volume” ooit, of 22 procent meer dan vorig jaar.

Lees ook: Agfa-Gevaert start jaar zwak, aandeel krijgt klappen

De aangepaste brutowinst (ebitda) in het tweede kwartaal kwam uit op 22 miljoen euro, 67 procent meer dan vorig jaar. Onder de streep bleef er een winst van 5 miljoen over.

Voor heel 2024 verwacht het bedrijf “een voortzetting van de trends van het voorgaande jaar, met een aanhoudende groei en verdere rendabiliteitsverbeteringen voor de groeimotoren”. Bij de afdeling “Radiology Solutions” zou de activiteit wel zwak blijven, met een bijkomende impact van de hoge zilverprijzen, waarschuwt Agfa.