Groep 4-UMANI-5CD13845MV kopie

Umani Projects op eigen benen na MBO

Umani Projects, onderdeel van de Umani Group (Hasselt), kondigt aan dat het managementteam onder leiding van Nikki Adriaensen en Valerie Van Wunsel een management buy-out (MBO) heeft gerealiseerd. Het nieuwe bedrijf, dat verder gaat onder de merknaam Projects in Care, gaat zich exclusief concentreren op projectsourcing in de zorgsector.

Het bedrijf werd aanvankelijk in 2019 opgericht onder de naam Runtime Projects en geleid door Nikki Adriaensen en Valerie Van Wunsel. In juli 2022 werd de Runtime Groep verkocht aan de Umani Group, waarna de naam Umani Projects in het leven werd geroepen.

Met de realisatie van een MBO, breekt nu een nieuw tijdperk aan. “We zijn enthousiast over deze nieuwe fase in de ontwikkeling” zegt Nikki Adriaensen, bestuurder van wat nu Projects in Care zal gaan heten. “Deze overname stelt ons in staat om onze visie voor het bedrijf verder te realiseren en onze dienstverlening aan onze klanten nog te versterken.”

“We blijven opereren volgens de hoge standaarden die zijn opgebouwd in de afgelopen jaren, met behoud van de sterke bedrijfscultuur en klantrelaties”, aldus nog Adriaensen. “Bovendien blijven we nauwe banden onderhouden met de Umani Group. Beide bedrijven vullen mekaar naadloos aan en vormen de basis voor een sterk partnerschap.”

De Umani Group (Raf De Strooper, Sarah Porco en Joël Stockmans) wenst de nieuwe eigenaren alle succes toe met deze belangrijke stap. “We blijven als Umani Group actief in het domein van projectsourcing, maar dan binnen alle andere sectoren dan de zorg”, stelt Stockmans. “Meer zelfs, deze MBO geeft ons zelf ook nieuwe zuurstof en opportuniteiten om op vlak van projectsourcing uit te groeien tot een toonaangevende speler in dit domein.”