“Het gebouw van 500 ton heeft een grondoppervlakte van 312 vierkante meter”, zegt Raymond Heeren, voorzitter van Hasselt Yachthaven Albertkanaal Centrum (HYAC). “Op de eerste verdieping ligt de kantoorruimte van het havenkantoor, met sanitair voor de bezoekers van onze jachthaven. Het nieuwe horecagedeelte wordt ondergebracht in de kelder en op het gelijkvloers, inclusief een groot terras.”
Pergola
“Binnenin zullen we plaats kunnen bieden aan 120 gasten: tachtig in de echte binnenruimte en nog eens veertig in een pergola van zeven bij vier meter”, leggen initiatiefnemers Ellen Chalmet (31) en Ara Sarkisjan (32) uit. “Op het buitenterras zijn er tachtig zitplaatsen.”
De menukaart van Lac Bleu staan gerechtjes uit de zuiderse keuken, te bestellen per persoon of als sharing dishes. “In de zomer willen we een echt vakantiegevoel creëren, alsof men op reis is in Spanje of Italië. In de wintermaanden zetten we in op een gezellig clubgevoel. In beide concepten zullen we geregeld thema-avonden organiseren met livemuziek.”