Vines Foto: Vines

Bolognese op grootmoeders wijze of liever lasagne met everzwijn? Nieuwe wijn- en aperobar serveert het allebei

Er is een nieuw adresje geopend in Gent voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Bij Vines kan je niet alleen genieten van Italiaanse wijn, maar ook van klassieke Italiaanse hapjes en pasta.

De volgende keer dat je een plek zoekt om te aperitieven, passeer dan eens in de Sint-Niklaasstraat, naast de Veldstraat. Daar werd kort na de Gentse Feesten een nieuwe wijn- en aperobar geopend met de naam Vines.

Je kan er Italiaanse wijn, bruschetta, planken met vlees en kaas, gehaktballen en oesters bestellen. Grote honger? Dan kan je ook pasta krijgen. Op de kaart vind je lekkers als pappardelle bolognese op grootmoeders wijze, fusilli met pesto, zwarte spaghetti met schelpen en lasagne met een saus van everzwijn.

De chef uit Puglia zorgt ervoor dat alles smaakt zoals thuis. Heb je wat plaats over op het einde? Dan kan je nog tiramisu, panna cotta met aardbeien en munt, affogato met ijs van Coco Gelato of sorbet bestellen. De deuren staan open van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 16 uur, en op zaterdag vanaf 12 uur.