First Response helpt bedrijven, innovatieteams en overheden op 24 uur aan een afgewerkte digitale oplossing op maat. Terwijl ontwikkelaars van klassieke software daar vaak maanden over doen. Een bedrijf krijgt vandaag te maken met gemiddeld 0,86 crisissen per jaar, berekende Olivier Coolen, co-founder van First Response.
“We bieden, afhankelijk van de noden, oplossingen in drie snelheden aan, waaronder een go-live op minder dan een dag tijd.”
Olivier Coolen
Combinatie No Code en AI
First Response garandeert een snelle ontwikkelingstijd door het gebruik van No Code en AI. In tegenstelling tot traditionele programmeertalen, stelt No Code je in staat om op een hoger niveau te denken over je applicatie. De focus ligt op de functionaliteit, de data en de gebruikersinterface. Daarmee kun je complexe applicaties bouwen met uitgekiende codefragmenten, zonder dat je elke regel van die code zelf hoeft te schrijven.
Jarenlang was ‘Agile’ de norm bij ontwikkeling van software. Low Code of No Code brengt daarin een radicale verandering. Deze RAD-markt (Rapid Application Development) groeide de voorbije jaren met 39% per jaar. First Response neemt het voortouw met dit nieuwe, snelle alternatief voor ontwikkeling van software.
Naast de technologie is het ook de methodologie van First Response die de machine – letterlijk en figuurlijk – doet draaien. AI orchestreert en versoepelt daarbij het development proces.
“De coronapandemie toonde aan hoe belangrijk snelheid is, en lag ook aan de basis van ons concept. Dat kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij de digitale organisatie van vrijwilligershulp na een overstroming of om na een zware cyberaanval diensten snel weer online te krijgen. Maar ook innovatieteams die snel een product moeten bouwen, valideren en aanpassen, zijn bij ons aan het juiste adres”, aldus Pieter Moeremans, co-founder en CEO van First Response.