Aernoudt Rudy prachtige nieuwe foto

Rudy Aernoudt neemt 15 topondernemers mee op een exclusieve missie richting China

TORHOUT - China zoals je het nooit eerder hebt gezien en bezocht, en dat vanuit het oogpunt en de belangstelling van westerse ondernemers. Dat is de bedoeling van een hoogst persoonlijke missie die de bekende West-Vlaamse academicus Rudy Aernoudt (tevens columnist bij Made in) eind september(23 tot 29) organiseert voor een keurgroep van ondernemers. Het gezelschap voor deze bijzonder exclusieve zakenreis wordt beperkt gehouden. Slechts 15 deelnemers kunnen mee aan boord. Snel inschrijven - voor de laatste vijf zitjes - is de boodschap voor een prospectiereis hors du commun.      

Rudy Aernoudt schreef nog niet zo lang terug een boek over ‘Quo vadis’ Europa. Het werd vorig ook in het Engels uitgegeven door Intersentia Cambridge. Blijkbaar vond die editie zijn weg ook naar de betere Chinese intelligentsia, en nu staat er zelfs een vertaling naar het Chinees aan te komen.

“Mijn visie over China is allesbehalve positief want ik schrijf dat de EU zich meer moet beschermen en alleen Chinese producten toelaten die aan dezelfde milieu en sociale vereisten voldoen als deze die  voorzien worden door de Europese regelgeving”, dixit Rudy Aernoudt. “Ik zeg ook een grote voorstander te zijn van CBAM (cross border adjustment mechanism): een mechanisme dat importerende bedrijven een importheffing oplegt die de kostprijs dekt van de EU-reglementering voor Europese bedrijven, zodat er sprake is van een loyal playing field (concurrentie met dezelfde spelregels).”

Meer en beter inzicht

Met zijn stellingen haalde Aernoudt ook al de Chinese staatstelevisie (zie https://www.shobserver.com/staticsg/res/html/web/newsDetail.html?id=714122). Nu volgt, na een lunch met de Chinese ambassadeur, een heuse missie naar het onmetelijke land. Maximaal een 15-tal ondernemers kunnen mee naar de andere kant van de wereld.

Het programma is alvast veelbelovend en zelfs uniek. Onder meer bedrijven zoals Alibaba of Tiktok worden er bezocht. Verder ook Chinese producenten van batterijen, autofabricanten of drone leveranciers. De rondleiding ter plaatse gebeurt steevast door de CEO’s zelf, zo belooft Aernoudt nog die hoopt dat hij met deze missie meer inzicht zal verschaffen in het fenomeen China.

Info: mailen naar raernoudt@gmail.com