Bakkerij Bloch De bakkerij wordt verbouwd. Foto: JID

Bakkerij Bloch verhuist twee jaar lang naar andere locatie om tea-room bij te bouwen

Bakkerij Bloch verhuist voor een periode van twee jaar naar een andere locatie in Gent. Zo kan de oude winkel verbouwd worden zonder dat de klanten daar last van hebben.

Vandaag zit Dunkin Donuts op de hoek van de Veldstraat en de Hoornstraat, maar jarenlang zat patisserie Bloch daar. Tot 2008, toen sloot de bekende bakkerij na meer dan 110 jaar te deuren. Gent was in shock.

Een ondernemer kocht het merk op om broden en cakes te verkopen in verschillende supermarkten. Het duurde tot 2020 voor de bakkerij weer een eigen winkel had. In een oude klerenwinkel op de Sint-Pietersnieuwstraat werd een nieuwe bakkerij geopend. In tegenstelling tot de oude Bloch in de Veldstraat had die geen tearoom, maar daar komt binnenkort verandering in.

Het winkelpersoneel is momenteel met vakantie tot en met dinsdag 20 augustus. Op 21 augustus zetten ze de deuren weer open, maar dan op een andere locatie. Bloch is de komende twee jaar een paar huizen verderop te vinden, waar sneakerwinkel Shoe Class zeven jaar lang was.

In tussentijd wordt de oude winkel verbouwd. Het aanpalende pand, waar Piet Moodshop elf jaar lang was, wordt deel van de winkel en ingericht als tearoom.

De bakkerij van Bloch zal twee jaar lang hier huizen. Foto: JID