Allyens_Achhab&Challouki_Forbes In 2018 stond het duo nog in de Europese Forbes '30 uder 30'-lijst.

Inclusief marketingbureau Allyens stopt ermee door “afnemende interesse in inclusie binnen de markt”

Taha Riani Achhab en Hanan Challouki richtten in 2016 Allyens op. Het bureau focuste op inclusieve communicatie en stimuleert diversiteit. Allyens werkte onder meer samen met Brussels Airport, Bpost en Telenet. Na acht jaar houdt het bedrijf het voor bekeken. "Dit jaar botsten we op een nieuwe uitdaging: een afnemende interesse in inclusie binnen de markt."

De twee jonge ondernemers richtten Allyens op omdat ze merkten dat veel merken zichzelf uitsloten van een groot deel van de samenleving. In de aanpak van de bureaus die zich al wel bewust waren van de diversiteit in onze samenleving, konden Challouki en Riani zich niet terugvinden. Ze vonden dat het authentieker kon.

Op korte tijd groeide het bureau enorm, binnen de twee jaar werkte het al samen met grote bedrijven, zoals Colruyt, BNP Paribas en VRT. In 2018 stonden Challouki en Riani dan ook in Forbes-lijst ’30 under 30 Europe 2018’. Ongeveer vier jaar geleden besloot Hanan Challouki om een andere weg in te slaan en was dus tot op heden geen aandeelhouder of mede-bestuurder meer.

Lees ook: Allyens uit Antwerpen trekt de aandacht van ‘Forbes 30 under 30 Europe’

Afnemende interesse

Door een afnemende interesse in inclusie binnen de markt en daaropvolgende financiële uitdagingen houdt Allyens er nu mee op. “Projecten van klanten werden kleiner en herstructureringen binnen die bedrijven maken inclusie minder prioritair.”

“Acht jaar lang hebben we met Allyens de ambitie gehad om de wereld een beetje beter te maken. Om België en Nederland ervan te overtuigen dat inclusie meer is dan een modewoord. Acht jaar lang hebben we met een geweldig team en inspirerende organisaties hard gewerkt aan een inclusievere samenleving.”

Na veel wikken en wegen, en verschillende scenario’s te bekijken, is er beslist dat het verhaal stopt. “Het is geen gemakkelijke beslissing. Ik was 20 toen ik met Allyens begon. Mijn liefde voor ondernemen ging hand in hand met de missie en de groei van Allyens”, vertelt Riani.

Toekomst

Wat nu de volgende stap is van de jonge ondernemer is nog niet duidelijk.

“Ik sta nu op een keerpunt waarvan ik nog niet weet waar het me gaat brengen. Terug ondernemen of binnen een bedrijf of organisatie gaan werken? In België of daarbuiten? Ik sta misschien voor het eerst in mijn leven voor een compleet nieuw hoofdstuk waarvan ik nog niet weet hoe ik het ga invullen. Ik sta open voor nieuwe kansen en ben benieuwd naar ‘what’s next'”, laat Riani weten.