Chef Maurice De Jaeger en sommelier Deborah Hellburg Foto: fvv, Sensum

In verborgen tuin serveert sterrenchef gerechten met scherpe prijzen: “De kwaliteit ligt even hoog als in het restaurant”

Sterrenrestaurant Sensum in Gent organiseert voor het tweede jaar op rij een zomerbar. In een oude tuin serveren Chef Maurice De Jaeger en sommelier Deborah Hellburg de kwaliteit van hun restaurant, tegen een scherpe prijs.

Vroeger waren alleen nonnen welkom in de verborgen tuin bij het AZ Maria Middelares, maar sinds de opening van Sensum – één Michelinster en 15,5/20 in Gault&Millau – mogen ook gewone stervelingen er komen. Chef Maurice De Jaeger en sommelier Deborah Hellburg organiseren er trouwfeesten, recepties en andere evenementen.

Vorig jaar stelden ze de tuin voor het eerst open voor het grote publiek. Ze organiseerden een zomerbar met Italiaanse lekkernijen. Deze zomer focussen ze op het beste wat Frankrijk te bieden heeft. Ze schenken champagne van Palmer, Lillet Rosé, Picon, een Franse gin op basis van druiven en wijnen van La Fage.

Foto: Sensum

“Die worden veelal op het strand geschonken”, zegt Hellburg. “Wij hebben gekozen voor hun exclusieve rosé.” Hellburgs persoonlijke favoriet op de drankenkaart is de ‘french sour’: zoals een whisky sour, maar dan met calvados. “Heel fris, zoet en zuur tegelijk.”

Op de hapjeskaart vind je onder meer escargots, quiches, croques, boudin blancs met appelcompote, burgers met foie gras, kaasplanken, vleesplanken en crème brulée. De kwaliteit ligt even hoog als in Sensum, volgens Hellburg.

Foto: Sensum

Maar de prijs ligt beduidend lager. Een bezoek aan Sensum kost al snel enkele honderden euro’s, terwijl je in de zomerbar tussen de 4 en de 15 euro betaalt voor een glas. Hapjes kosten tussen 6 en 21 euro. “De zomerbar is heel laagdrempelig, omdat we vooral de tuin in de kijker willen zetten.”