dieter valkenborgh

Dieter Valkenborgh: “Etentje in Tafelaer, reis naar Nieuw-Zeeland en vliegvissen als cadeau”

In onze zomerse rubriek Out of Office geeft een Limburgse bedrijfsleider enkele geheimen prijs die niet direct tot zijn zakelijke bezigheden behoren… Deze editie (10): Dieter Valkenborgh, eigenaar en zaakvoerder van het vaak bekroonde Zwembaden Valkenborgh in Kiewit.

1.Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?
Wat betreft artiesten, sta ik niet per se als eerste in de rij om tickets te kopen voor een specifieke artiest. Ik ben geen diehard fan van één bepaalde artiest, maar ik geniet wel enorm van de festivalsfeer in het algemeen. De ware charme van een festival ligt voor mij in het rondstruinen over het festivalterrein, het terugzien van kennissen en vrienden en het genieten van de unieke ambiance.

2. Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?
Als ik het feestvarken ben, mogen ze zeker een feestmaal serveren met een goed stuk rood vlees; idealiter van een hoevewinkel zoals de Farm Beef Boutique. Dat geserveerd met verse bearnaisesaus; frietjes en een lekker glaasje rode wijn of een fris gestapte Stella Artois maakt het helemaal af!

3. Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?
Ik zou een toerist zeker aanraden om De Platwijers in Zonhoven te bezoeken. Dit is een prachtig natuurgebied dat volgens mij door veel mensen in en rondom Hasselt nog niet ontdekt is. De Platwijers, zijn een moerasgebied met een groot aantal vijvers, rietlanden en graslanden. Je kan er uren in alle rust wandelen en fietsen.

4. Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?
Voor mijn familie en vrienden zal ik altijd bereikbaar zijn; maar ook voor klanten zal ik altijd opnemen in noodgevallen. Zo hebben klanten al gebeld omdat er een paard in hun zwembad was gesukkeld of omdat het zwembad was aan het leeglopen in de kelder…

5. Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?
De sociale lasten & belastingdruk verlagen zou al een mooi begin zijn!

6. Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?
Zonder enige twijfel Nieuw-Zeeland. Ik ben er geweest met mijn vrouw Caroline, en het is het mooiste land dat ik ooit heb bezocht. De natuur is er ongekend puur en gevarieerd, wat het een perfecte plek maakt om 14 dagen in quarantaine door te brengen.

7. Voor een etentje in welk restaurant zou je een afspraak durven verzetten?
Dan kies ik resoluut voor de Tafelaer in Kermt. Het is een uitstekend restaurant, zeker voor vleesliefhebbers. Het menu biedt zorgvuldig vleesgerechten van bijzonder hoge kwaliteit. De warme, gastvrije sfeer en vlotte bediening maken de ervaring af.

8. Welk tv-programma (of andere show) mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?
Ik kijk zelden tv, maar een serie die ik geweldig vind, is Yellowstone. De levensstijl en de ongerepte natuur in Yellowstone, Noord-Amerika, spreken me enorm aan.

9. Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?
De belangrijkste tip die mijn kinderen zeker moeten onthouden, is om altijd anderen met respect te behandelen en trouw te blijven aan hun eigen waarden. Door respectvol en waardevol te handelen, bouwen ze sterke relaties op.

10. Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?
Mij kan je vooral een plezier doen met een ontspannende dag samen. Ik geniet enorm van activiteiten zoals kleiduifschieten of een ontspannen dagje vliegvissen.

11. Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?
Onze buren op het industrieterrein zijn Caroline Rigo van Cent Pur Cent en haar team. Ze hebben een enorme passie voor het creëren van hoogwaardige, natuurlijke make-upproducten.

12. Welk object op 2 of 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?
Ik ben geen rasechte autoliefhebber. Maar liefst rij ik wel met een hoge en comfortabele wagen. Als het kan dus een SUV of jeep.

13. Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?
Ik ben zelf vrij handig, dus doorgaans is er niet veel dat thuis lang blijft liggen!

14. Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?
Als ik wat meer tijd had, zou ik me graag inschrijven voor een cursus om mijn vaarbewijs te halen. Het lijkt me geweldig om zelfstandig te kunnen varen en dan ook te kunnen vissen vanop de boot.