groen bedrijf

Gezocht: bedrijven die willen ontharden

Zachtgroen Limburg is een project dat als doel heeft om enkele kmo-terreinen in Limburg te ontharden, te vergroenen en te verduurzamen. Op basis van de gekozen cases, zal vervolgens een sensibiliserings- en communicatiecampagne worden uitgewerkt om andere kmo’s in Limburg te stimuleren om hetzelfde te doen.

Zachtgroen Limburg is een project dat werd ingediend en wordt uitgevoerd door Palindroom (tekstbureau), UR Architects en Vibe. Ook De Wroeter, Medialife en Ebema werken er aan mee.

Het doel is om kmo’s te stimuleren om hun bedrijvigheid en
economische activiteiten te verenigen met klimaatadaptieve en natuurgebaseerde maatregelen. “We willen tevens de biodiversiteit bevorderen en het gedeeld en meervoudig ruimtegebruik aanmoedigen”, zegt Rik Neven van Palindroom. Zachtgroen Limburg is één van de 5 projecten die door de Vlaamse overheid werden geselecteerd voor een oproep met deze doelstellingen.

Zachtgroen Limburg zoekt in eerste instantie bedrijven die willen deelnemen aan het proefproject. Dus: als jouw onderneming de omgeving wil vergroenen, kan je contact opnemen met de initiatiefnemers (rik@palindroom.be). Op basis van de ‘lessons learned’ uit de pilootprojecten, zal er vervolgens een sensibiliseringscampagne worden opgestart om andere bedrijfsterreinen te ontharden en te vergroenen. “Waar
mogelijk zullen we in de pilootfase experimenteren met nieuwe materialen en technieken, wat nuttige info zal opleveren voor soortgelijke projecten. Zo maken we samen een wezenlijk verschil”, besluit Neven.