zomerbar Heerlijkheid De ondernemers die Kjelle begeleidt, krijgen tijdens de training een speciaal pak aan. — © Leen Van de Sande

Zomerbar in tuin van duizend jaar oude boerderij: Iris en Koen zetten deuren van hun verborgen paradijs open

Op zoek naar een gezellige plek in Sint-Amandsberg waar je iets kan drinken en eten in alle rust? Dan is de Heerlijkheid van Herlegem waar je moet zijn. De zomerbar is gelegen in de tuin van een duizend jaar oude boerderij, waar je amper iets merkt van de drukke stad.

Iris Raes en Koen Van Lancker zetten hun weelderige tuin een maand lang open voor het grote publiek. Enkele jaren geleden kochten ze een duizend jaar oude boerderij – de eerste schriftelijke vermelding dateert van 966 – in Sint-Amandsberg. Van de woning maakten ze een gastenverblijf, de schuur bouwden ze om tot een huis.

In 2021 organiseerden ze voor het eerst een zomerbar in de tuin van het oude boerenhof. Vorig jaar deden ze dat opnieuw en ook deze maand zetten ze de poort weer open voor het grote publiek. Tot en met 25 augustus kan je op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag langskomen voor een verfrissend drankje en originele gerechtjes om te delen.

Japanse kippenballetjes

Zo kan je onder andere Japanse kippenballetjes, Thaise noedelsalade, burrata met Italiaans stoofpotje en pizza bestellen. Afsluiten kan onder meer met citroen-amandeltaart, Italiaanse chocoladetaart of scones met clotted cream en kweepeergelei. Op zondagvoormiddag is er net zoals vorig jaar een brunch.

“De tuin is een verborgen paradijs”, zegt Raes trots. “De drukke Dendermondsesteenweg is vlakbij en toch zit je hier heel rustig, omringd door mooie bloemen, struiken en bomen. Spring zeker eens binnen na jouw volgende wandeling in de Rozebroeken. Of kom van verder met de fiets of het openbaar vervoer. Onze poort staat open. Als de zon te fel schijnt, kan je schuilen onder onze parasols.”