Monique van de Liefoort Monique van de Liefoort opende in Essen feelgood koffiebar Aurus. Foto: Stijn de Koning

Monique opent koffiebar Aurus: “Wij beloven veel gouden momentjes”

Monique van de Liefvoort opende in Essen aan de Dreef 2 een kleine koffiebar, Aurus. “Mensen genieten hier van een verwenkoffie of een lekkere thee met een stukje taart of chocolade. Gelet op het beperkt aantal zitplaatsen mikken we ook op een publiek dat koffie of thee meeneemt”, legt Monique uit.

“Ik speelde al langer met het idee om een ‘feelgood’ koffiebar te openen. In steden zie je vaak van die kleine, gezellige koffiebars waar je ook kan ontbijten en dranken of eten kan meenemen. Zoiets wou ik ook in Essen creëren. Begin juli openden we koffiebar Aurus.”

Monique opende aan de Dreef in Essen feelgood koffiebar Aurus. Bijna alles wat op de kaart staat, kan je ook meenemen. Foto: Stijn de Koning

“We wisten dat aan de Dreef 2 – waar vroeger een schoenmaker zat – een leuk pand al even leegstond. Ik wist heel goed welke sfeer ik in mijn koffiebar wou creëren en nam de tijd om overal geschikte spullen te vinden. De toonbank kochten we tweedehands en het overgrote deel van de inrichting is vintage”, wijst Monique aan. “We kregen al veel leuke reacties over het interieur en ons aanbod. Ook het typische Engelse servies dat we voor de meeste koffie en thee gebruiken, valt erg in de smaak.”

“De naam komt van Aurum, Latijn voor goud, maar we gaven er bewust een eigen twist aan door de laatste letter te wijzigen. Al is de slogan van onze zaak wel: ‘Life is Golden’.” “Het leven is goud waard en geniet zoveel mogelijk van ‘gouden momentjes’, is ons motto. We hebben verschillende koffiespecialiteiten zoals espresso, cappuccino en latte. Of kom eens een ‘frappé’, proeven”, klinkt de uitnodiging van Monique. “Dat is een ijskoffie, afgewerkt met slagroom, siroop en koekjes. Er staan ook diverse soorten biologische thee op onze kaart, net als chocolademelk en frisdrank.”

Koffiebar Aurus verkoopt ook koffiebonen, thee of servies. Foto: Stijn de Koning

“We hebben altijd cheesecake en quiche klaarstaan. Mijn man maakt veel zelf en we werken samen met lokale leveranciers. In het verdere aanbod van cake, taarten, chocolade en snoep proberen we te variëren. We willen ook inspelen op vragen van klanten om iets op de kaart te zetten en houden er wel van om soms iets verrassend uit te proberen. Gelet op het beperkt aantal zitplaatsen – binnen kunnen een tiental mensen zitten – mikken we zeker ook op ‘take away’. Aurus is ook deels een winkeltje. Je kan bij ons koffiebonen en thee kopen, en op dit moment ook theekannetjes. Dat winkelassortiment zal nog uitbreiden en niet altijd hetzelfde zijn.”

Openingsuren breiden nog uit

“In de zomerperiode zijn we open van dinsdag tot zaterdag, telkens van 9.30u tot 16u. Na de vakantie ga ik de openingsuren wat uitbreiden, zodat ook mensen op weg naar het werk of school, bij ons terecht kunnen om koffie en ontbijt mee te nemen. Of ze komen tijdens de middag even langs.”

High-tea voor Moederdag

“Ter gelegenheid van Moederdag – we spreiden dat over 15, 16 en 17 augustus kunnen mensen inschrijven voor een high-tea of high-coffee. Je betaalt 20 euro per persoon en laat je dan verwennen met koffie of thee en een selectie van hartige en zoete lekkernijen. Inschrijven doe je best via onze sociale media. Wij beloven jou alvast een gouden momentje bij Aurus”, besluit Monique van de Liefvoort al lachend.

In feelgood koffiebar Aurus kan een tiental mensen zitten, maar je kan ook bijna alles van de kaart meenemen. Foto: Stijn de Koning