bristol

Twee kandidaten om (deel van) Bristol over te nemen

Er hebben zich twee kandidaat-overnemers gemeld voor de winkels van de Limburgse schoenwinkelketen Bristol. Als het overnamebod groen licht krijgt, blijven 72 van de 115 winkels open. Op de hoofdzetel van Euro Shoe Group worden (amper) 13 van de ruim 170 banen gered.

Euro Shoe Group geniet -zoals bekend- van bescherming tegen zijn schuldeisers. De laatste fase in de gerechtelijke reorganisatie eindigt op 7 september.

De voorbije weken hebben zich twee kandidaat-overnemers gemeld. De eerste wil 62 van de nog resterende 115 Belgische Bristol-winkels overnemen, plus de voorraad en 13 werknemers van de hoofdzetel. Bij de aankondiging van de reorganisatie waren er in ons land nog 117 winkels open, waarvan 12 in Limburg. Welke Limburgse winkels open blijven is niet duidelijk. Bij de overname zouden er in de winkels zo’n 150 jobs gered kunnen worden. Deze werknemers staan echter niet op de loonlijst van de groep omdat Bristol werkt met zelfstandige uitbaters.

Een tweede kandidaat overnemer heeft zijn oog laten vallen op een tiental andere winkels. De identiteit is niet bekendgemaakt. De rechter zal zich nog over de mogelijke overname moeten uitspreken.