lz8668lb Soukaina heeft met haar echtgenoot al een 20-tal landen bezocht.

Out Of Office met Soukaina Bouddount: “Mijn leven is al zo gepland en gestructureerd, om te deconnecteren heb ik avontuur nodig”

Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out Of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Deze week voor Made in Oost-Vlaanderen: Soukaina Bouddount, expert in verloning en beloning. Wanneer de onderneemster uit Sint-Niklaas out of office is, gaat ze op reis met haar echtgenoot of speelt ze buiten met haar dochtertje.

Dag Soukaina! Vertel eens, heb jij nog vakantieplannen?

“Ik hoop dit jaar nog op reis te gaan, maar nu is het ontzettend druk. In september staat de launch van mijn boek ‘Belonen met impact’ op de planning. Ik ben ook volop bezig met een evenement van een nieuw concept dat ik ga introduceren. Ik heb ook een hoop keynotes in mijn agenda staan, onder andere Topseminar van UNIZO. Ik kan mijn zomer dus heel goed gebruiken om aan al die zaken te werken. Veel mensen zijn op vakantie waardoor het rustig is en ik nu tijd en ruimte heb. Ik hoop ergens in december een vakantie te kunnen inplannen. We mikken op Zuid-Afrika.”

Wat doe jij om te deconnecteren?

“Ik denk dat de meesten hierop zouden antwoorden dat ze dan eens gaan wandelen en vertragen. Ik kan het best tot rust komen door nieuwe dingen te ontdekken en adrenaline op te zoeken. Zo zit ik niet meer te veel in mijn hoofd. Het liefst van al zoek ik het avontuur op met mijn echtgenoot. Wij hebben samen al een 20-tal landen gezocht. Gewoon de auto instappen en zien naar waar we rijden, is the way to go om te deconnecteren. Mijn leven is al zo gepland en gestructureerd.”

“Voor mij is ondernemerschap ook durven vertragen, vanbinnen verbinden met jezelf en daarna pas versnellen.”

Soukaina Bouddount

Wat is het mooiste land dat je hebt bezocht?

“Singapore door het bruisend ondernemerschap. In dit land merkte ik een groot verschil op met de ondernemerscultuur in de VS. Daar heb je de American Dream waar alles snel moet gaan. Je moet maar eens in New York rondwandelen, iedereen is daar heel de dag ontzettend gehaast. In een land als Singapore heb je ruimte om te vertragen. Spiritualiteit heeft daar ook nog altijd een plekje en dat vind ik heel mooi. Daar streef ik zelf ook eerder naar. Innoveren is heel belangrijk, maar zonder jezelf daarin te verliezen. Voor mij is ondernemerschap ook durven vertragen, vanbinnen verbinden met jezelf en daarna pas versnellen. Je moet soms eens een stap terugzetten om op een andere manier naar je business te kijken. Ik vind dat een land als Singapore dit heel goed doet. Het is ook impressionant om te zien hoe ze op korte tijd zo groot zijn geworden.”

Omschrijf eens jouw favoriete zomerdag, hoe begint die en hoe eindigt die?

“Die start met een iced latte en een goed boek. Ik start mijn ochtend altijd met 20 minuten lezen. Doorheen de dag zou ik spontaniteit gaan opzoeken. Dan zou ik afspreken met een vriendin of mijn zussen. ’s Avonds geniet ik van een avondwandeling en maak ik tijd om buiten te spelen met mijn dochter van 1,5 jaar oud.”

Met welke ondernemer zou jij eens een businesslunch willen doen en wat zou je vragen aan die persoon?

“Dan zou ik eens met Kamal Kharmach afspreken. Ik vind het fantastisch hoe hij erin slaagt om platte materie of moeilijke economische termen op een luchtige manier over te brengen naar het grote publiek. Dit inspireert mij. Verloning wordt gezien als een heel saai topic en iets waar enkel juristen of fiscalisten mee bezig zijn. Ik probeer met mijn organisatie het breder publiek te betrekken. Zo organiseer ik events om onder andere te spreken over wat werknemers zelf van hun loonpakket verwachten. Ik zou dus heel graag aan Kamal willen vragen hoe hij dit juist allemaal doet. Ik ga altijd naar zijn eindejaarsshow. Ook daar brengt hij politieke en maatschappelijke thema’s altijd heel luchtig en humoristisch.”

Lees ook: Out Of Office met Maura Nachtergaele van Payflip: “De batterij van mijn gsm ‘per ongeluk’ laten plat gaan betekent voor mij complete rust”

Als je een nieuw bedrijf zou oprichten, wat zou je dan doen?

“Dan zou ik iets doen in de mode-industrie. In mijn vrije tijd schets ik heel graag en ontwerp ik mijn eigen kleren. Wat ik de dag van vandaag vooral mis is zakelijke kleding voor vrouwen. Voor mannen heb je heel wat maatpakken, maar ik vind het niet gemakkelijk om een goed maatpak te vinden dat modest en kleurrijk is. Dat is iets wat ik dan zou veranderen.”

Waar zou je een toerist naartoe sturen in jouw regio?

“Ik zou een toerist naar het King George Café in Sint-Niklaas sturen. Het café is in London verkozen tot een van de zeven mooist vormgegeven cafés ter wereld. Ik had dit eens gelezen in een artikel en ben er meteen naartoe gereden. Het interieur is inderdaad prachtig. Vaak spreek ik daar ook af met zakelijke partners en ook zij bevestigen steeds dat het de moeite waard is om er eens langs te gaan.”