Shopping manager Vincent Hermans Shopping manager Vincent Hermans is tevreden over de verloop van de zomersolden. Foto: yjs

Waasland Shopping blikt terug op meer dan geslaagde zomersolden: “Vooral eerste twee weken waren bijzonder goed door mindere weer”

Wie nog een koopje op de kop wil tikken, moet snel zijn want de zomersolden lopen op hun laatste benen. Bij Waasland Shopping in Sint-Niklaas blikken ze alvast terug op een meer dan geslaagde koopjesperiode. “We doen tien procent beter dan vorig jaar”, klinkt het.

De maand juli staat naar goede gewoonte garant voor de zomerkoopjes. Nu het laatste koopjesweekend achter de rug is, maken ze bij Waasland Shopping de balans op van de afgelopen weken en die oogt bijzonder rooskleurig.

“Vooral de eerste twee weken van juli waren erg goed voor alle handelaars in ons winkelcentrum”, zegt shopping manager Vincent Hermans. “Het mindere weer heeft daar natuurlijk een grote rol in gespeeld. In de meerderheid van de winkels waren dan ook van bij het begin grote kortingen tot min vijftig procent vinden te vinden. Op de eerste zaterdag haalden we bijna de kaap van dertigduizend bezoekers. Dat cijfer zien we meestal pas in de eindejaarsperiode verschijnen.”

Al van begin juli pakten handelaars uit met kortingen tot min vijftig procent. Foto: yjs

Bij Waasland Shopping merkte ze tegelijk ook het omgekeerde effect toen de zon plots wel aan de horizon verscheen. “Dat bracht een kleine terugval teweeg in de tweede helft van juli, maar hebben de eindresultaten zeker niet uitgevlakt”, zegt Hermans. “Ook tijdens het laatste weekend was het vooral vrijdag nog opvallend druk in de gangen. De handelaars gaven vaak nog kortingen tot min zeventig procent en waren over het algemeen erg tevreden over deze solden. We doen alles tezamen tien procent beter dan vorig jaar.”

Wie in de weekends naar het Sint-Niklase winkelcentrum afzakte, werd er ook verblijd door circusacts. “We wilden vooral ook een fijne winkelsfeer creëren en dat is goed gelukt”, klinkt het nog. “In september ruilen we de circustent alweer in voor elf indrukwekkende sculpturen van dinosaurussen.”