Bruno De Saegher Bruno De Saegher. Foto: rr

Berchems districtsschepen Bruno De Saegher nieuwe CEO van Antwerp Airport: “Alle vertrouwen dat luchthaven duurzaam kan ontwikkelen”

Bruno De Saegher wordt vanaf 1 september de nieuwe CEO van Antwerp Airport. Dat laat de luchthaven maandagmiddag weten. De Saegher volgt Eric Dumas op die sinds eind 2020 CEO is.

De keuze voor De Saegher komt niet geheel uit het niets. De Antwerpenaar is sinds 2015 voorzitter van de Luchthavenontwikkelingsmaatschappij Vlaanderen (LOM Vlaanderen) en komt volgens de luchthavengroep Antwerp Airport en Ostend-Bruges Airport “op een strategisch moment”. Afgelopen week kreeg de luchthaven in Deurne een nieuwe omgevingsvergunning en ook de aanvraag voor die van de luchthaven in Oostende zit in een ver gevorderde fase.

Lees ook: TUI-vluchten van en naar Deurne nog tot en met 6 oktober via Zaventem

“Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s en alle betrokken partijen te werken aan de verdere ontwikkeling van Antwerp Airport en Ostend-Bruges Airport”, aldus De Saegher. “Beide luchthavens hebben veel potentieel en zijn essentieel voor de ondersteuning van de economie. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de luchthavens op een duurzaam verantwoorde manier kunnen ontwikkelen.”

De Saegher is op dit moment nog actief als districtschepen in Berchem voor N-VA en heeft de bevoegdheden Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Publiek domein en Straatvergroening. De Saegher laat weten niet meer op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober en zich zo volledig toe te leggen op zijn nieuw mandaat als CEO van de luchthavengroep Antwerp Airport en Ostend-Bruges Airport.