mcdo De nieuwe McDonald’s wordt een van de modernste van het land. — © Archipelago Architects

Vernieuwde McDonald’s opent dit najaar de deuren: “We zoeken dertig extra medewerkers”

Fastfoodketen McDonald’s is op zoek naar zo’n dertig extra werkkrachten voor de nieuwe vestiging in Mechelen. Het nieuwbouwrestaurant opent dit najaar de deuren en zal plaats bieden aan zo’n 200 klanten. Om die vlot te kunnen bedienen, is de franchisenemer nu op zoek naar bijkomende medewerkers.

In februari 2023 opende McDonald’s een tijdelijk restaurant op de Begijnenweide 10 om op de oude locatie een spiksplinternieuw restaurant te bouwen. Die nieuwbouw maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject op het Rode Kruisplein. Volgens de fastfoodketen wordt het nieuwe restaurant niet alleen mooier en moderner dan het vorige, maar vooral ook een stuk groter. Daarom is er extra personeel nodig.

“Het nieuwe restaurant zal binnen maar liefst 200 zitplaatsen tellen”, klinkt het bij McDonald’s België. “Daarbovenop pakken we ook uit met een nieuw terrasconcept en een ruime speelruimte. Er worden ook een ondergrondse parking en drive gerealiseerd. Dat gebeurt voor het eerst in België. De vernieuwde McDonald’s Mechelen, die in de loop van dit najaar de deuren moet openen, wordt dus echt een baanbrekend restaurant.”

Om dat alles in goede banen te leiden, is de Amerikaanse fastfoodreus op zoek naar dertig bijkomende mensen. “Vandaag telt het team in Mechelen al een honderdtal medewerkers. Maar met de opening in het verschiet is franchisenemer Marco Van Oppens op zoek naar nieuwe personeelsleden om dat team te versterken. Concreet zijn er vacatures voor twee managers, acht vaste crewleden en een twintigtal studenten en flexi-jobbers.”

Het tijdelijke restaurant van McDonald’s op de Begijnenweide. — © Dirk Vertommen

Opleidingen en proefdraaien

Geïnteresseerden kunnen solliciteren door een e-mail met cv te sturen naar jobs@movo.be. “Nieuwe collega’s gaan meteen aan de slag met allerlei opleidingen”, klinkt het. “Zo zijn ze tegen de heropening dit najaar helemaal klaar om de klanten een onberispelijke service te bieden. Om praktijkervaring op te doen voor de grote heropening in Mechelen, gaan sommige medewerkers zelfs al eens proefdraaien tijdens de opening van een ander McDonald’s-restaurant.”

Tot aan de heropening op het gekende ‘kruispunt aan McDonald’s’, blijft het Mechelse restaurant gevestigd op de tijdelijke locatie op de Begijnenweide.