lz17xxg2 Inge is dol op de bergen.

Out Of Office met Inge Neven van Vito: “Ik vind het zalig om overweldigd te zijn door grootse natuur en hoge bergtoppen”

Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers ‘Out Of Office’. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Deze week voor Made in Kempen: Inge Neven van Vito. Wanneer Inge out of office is, zit ze graag op het terras met familie en vrienden of gaat ze op vakantie naar de bergen.

Dag Inge! Hoe kom jij helemaal tot rust? Wat doe jij om volledig te deconnecteren?

“Dan ga ik sporten, fietsen of lopen. Een lekker etentje op restaurant met de vrienden of een gezellig avondje met het gezin doet dat ook voor mij.”

Omschrijf eens jouw favoriete zomerdag? Hoe begint die en hoe eindigt die?

“Zo’n dag start met een ontbijtje op het terras. Daarna zou ik samen met mijn echtgenoot en eventueel vrienden een fietstocht maken in een mooie omgeving. En tussendoor een terrasje. De dag afsluiten doe ik met een lekker etentje samen met vrienden.”

Met welke ondernemer wil jij een businesslunch doen?

“Met Steve Jobs, maar die is er niet meer. Dan zou ik kiezen voor Elon Musk. Hij heeft qua technologie en manier van leven echt iets kunnen veranderen in de wereld. Ik zou wel eens willen vragen hoe je begint aan zo’n baanbrekende innovatie dat ook het gedrag van mensen verandert. We zijn met Vito hard aan het werken op groene transitie en innovatie. Daar stoten we nog steeds op de vraag hoe we alle burgers hierin meekrijgen. Het intrigeert mij om te weten hoe hij dit heeft klaargekregen.”

Heb je nog vakantieplannen deze zomer? Of ben je op vakantie geweest?

“We gaan naar Kirgistan om te gaan bikepacken. Dat betekent eigenlijk dat je rondfietst met je bagage zoals je tent, eten en andere persoonlijke spullen. Kirgistan werd aangeraden door vrienden. Het heeft een mooi berglandschap maar tussendoor zie je ook wel eens een riviertje of winkel waar je kan stoppen. Je bent daar dus niet in complete isolatie. In totaal gaan we drie weken. Ik heb helaas mijn arm gebroken, dus de eerste week gaan we rondrijden met de jeep en wandelen. Ik hoop dat ik de laatste 10 dagen nog kan fietsen, maar dat wordt dus afwachten.”

Als je een nieuw bedrijf zou oprichten, wat zou dat dan zijn?

“Dan zou ik iets met innovatie en technologie doen. Voor ik bij Vito terechtkwam twijfelde ik of ik niet iets in de healthcare sector kon doen. Het lijkt mij interessant om bijvoorbeeld een geïntegreerde oplossing te bedenken voor de gegevens van burgers, waarbij we de preventieve gezondheidszorg verder kunnen uitbouwen. In dat domein zijn we ook actief met Vito, dus dat komt wel samen.”

Lees ook: Out Of Office met Hendrik Colpaert van Belgian Icecream Group: “In een eenvoudig en authentiek Italiaans dorp ben ik helemaal gelukkig”

Als je een nieuwe vestiging van Vito zou openen in het buitenland, waar zou dat dan zijn?

“In Japan omwille van verdere innovatie en omdat dit een Europa minded land is. Ik zou ook een vestiging openen in de VS omdat daar veel te doen is rond de technologieën die wij ontwikkelen.”

Waar zou jij een toerist naartoe sturen in jouw regio?

“Ik ben afkomstig van Limburg maar woon nu in Leuven. Ik zou een toerist naar Abdij van ‘t Park sturen. Dit is een prachtige locatie en heeft ook nog eens een heel mooie geschiedenis. Deze locatie ligt in het groen en heeft ook water langs waar je kan wandelen. Dit is een plek waar ik tot rust kom en dus heel graag naartoe ga. Het centrum van Leuven is ook heel gezellig. Je hebt daar nu ook de nieuwe buurt rond de vaart die zich zowel qua gezelligheid als commercieel aan het ontwikkelen is.”

“We gaan deze zomer naar Kirgistan om te gaan bikepacken. Dat betekent dat je rondfietst met je bagage zoals je tent, eten en andere persoonlijke spullen.

Inge Neven

Bij welke lokale winkels ga jij shoppen?

“Ik ben eigenlijk niet zo’n shopper. Je hebt in Leuven wel de Wandelingstraat en de Mechelsestraat met authentieke boetiekjes waar ik eens graag binnenwandel. Dit gaat van bloemenwinkels tot kledij en zijn voornamelijk zelfstandigen die hun eigen zaak met hart en ziel blijven vormgeven.”

Waar zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

“Ik hoop in Kirgistan, maar dat zullen we dus volgende week moeten zien. Ik zou dan liefst 14 dagen in de bergen willen zitten. Ik zou daar al mijn boeken lezen die nog op mijn lijst staan, want dat komt er nu niet echt van. Ik vind het zalig om overweldigd te zijn door grootse natuur en hoge bergtoppen. Dat is genieten voor mij.”

Op welke periode in je leven kijk je met plezier terug?

“Ik heb eigenlijk geen periode in mijn leven waar ik niet met plezier op terugkijk. Ik heb al heel veel verschillende dingen mogen doen. Ik heb ook een heel mooie jeugd gehad. Het is een gezegde dat kiezen altijd verliezen is. Als ik nu terugkijk had ik misschien andere keuzes kunnen maken, maar eigenlijk voelde ik wel dat ik altijd het juiste deed en veel geluk heb gehad.”