Vander-Ghinste-vader-en-zoon-in-bezoekerscentrum-scaled-1

Brouwerij Omer Vander Ghinste krijgt ook erkenning als toeristische hotspot

BELLEGEM - Gevestigd in het hartje van Bellegem, deelgemeente van Kortrijk, profileert de brouwerij Omer Vander Ghinste sinds enkele jaren als meer dan een brouwerij alleen. Het bezoekerscentrum biedt ook een unieke kijk op de wereld van het bierbrouwen. Met een breed gamma aan bieren, rondleidingen en proeverijen, is het een favoriete bestemming voor bierliefhebbers en toeristen. Deze zomer kwam de 10.000e bezoeker van dit jaar alleen al voorbij en riep TripAdvisor de brouwerij ook uit tot een absolute toeristische hotspot in de regio Kortrijk.

Met groot enthousiasme kondigt brouwerij Omer Vander Ghinste aan dat ze hun 10.000e bezoeker mocht verwelkomen. Deze mijlpaal valt in dezelfde maand waarop de brouwerij opnieuw is erkend door TripAdvisor als de populairste attractie van Kortrijk, een prestatie die bijdraagt aan het culturele en toeristische aanbod van de stad Kortrijk.

Deze laatste erkenning door TripAdvisor bevestigt de aantrekkingskracht van de brouwerij als een must-see bestemming in Kortrijk. De award is een bewijs van de toewijding van het team om een onvergetelijke ervaring te bieden aan zowel lokale als internationale bezoekers. Deze award toont aan dat de huidige bezoekerservaring positief wordt geëvalueerd. Door authentieke bierbelevingen aan te bieden, helpt de brouwerij om de rijke (bier)cultuur en tradities van de regio te promoten.

Blik op de Toekomst

Met de 10.000e bezoeker in het verschiet, kijkt de familie Vander Ghinste ook al vooruit naar de volgende mijlpaal: de kaap van de 20.000e bezoeker tegen eind 2024. De familiale brouwerij blijft zich inzetten om bezoekers te informeren over haar kwaliteitsbieren, gebrouwen volgens authentieke recepten, op traditionele wijze maar met toepassing van innovatieve brouwtechnieken en dit binnen een rijke familiegeschiedenis.

“We zijn ongelofelijk trots op het bereiken van deze mijlpaal”, zegt Estelle Vlieghe, verantwoordelijke visitor center en events van de brouwerij. “Onze bezoekers zijn de kern van alles wat we doen, en we zijn vereerd om erkend te worden als een toonaangevende culturele attractie in regio Kortrijk.”

Ambassadeurs voor het leven

“We bieden een mooi uitgewerkt bedrijfsbezoek dat in het totaal twee tot tweeënhalf uur duurt en finaal eindigt in Café De Sportwereld, de horecazaak met de iconische glasramen naast de brouwerij”, zegt Omer Jean Vander Ghinste, zaakvoerder van de brouwerij. “Die bezoeken gaan overigens in stijgende lijn. Vorig jaar telden we er net geen 18.000. Nu zitten we al aan 10.000 en is er de stille droom dat we de kaap van de 20.000 gaan bereiken eind dit jaar. Dat is voor een flink stuk de verdienste van Estelle Vlieghe, onze medewerkster die zich ontfermt over ons bezoekerscentrum en over de events. Voor ons is dit alles heel belangrijk omdat die bezoeken ervoor zorgen dat de mensen de brouwerij verlaten als ambassadeurs voor Omer Vander Ghinste. Ze gaan buiten als OMER. liefhebbers, voor het leven.”

foto: archief