luc hooyberghs

Topmanager van Nike gaat KRC Genk aansturen

Luc Hooybergs (55) zal vanaf 1 september de nieuwe CEO van KRC Genk worden. Luc heeft carrière gemaakt bij Nike, ultiem als Vice-President in Portland, USA. Als leider van het directiecomité volgt hij Erik Gerits op, die na 6 jaar als CEO zijn focus richt op de communitywerking van de club.

De voetbalwereld wordt elke dag professioneler, internationaler en concurrentiëler. KRC Genk wil daarom de volgende stap zetten in zijn ontwikkeling, en heeft daarom de interne organisatie opgedeeld in 3 businessunits: Football, Business en Community. Erik Gerits wordt Head of Community, en zal een zeer belangrijke rol blijven spelen voor de fans en de hele community van KRC Genk. Dimitri de Condé fungeert verder als Head of Football, en Sem Franssen wordt Head of Business.

Erik Gerits: “Ik ben de club dankbaar dat ik gedurende 6 jaar als CEO mijn bijdrage heb kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van onze club. In deze periode hebben we de relaties met de supporters naar een voorbeeldniveau in België gebracht, de herbronning van onze KRC Genk Foundation en de vele mooie inhoudelijke projecten die we elke dag opnieuw realiseren, de uitbouw van het commerciële en communicatiedepartement, de ontwikkeling van het Mmasterplan en de vergunning voor ons trainingscomplex. Mijn nieuwe rol ligt me na aan het hart. Als Head of Community kan ik me volledig engageren voor onze fans, onze vrijwilligers, onze KRC Genk Foundation, onze Ladies en ons Futsalteam. KRC Genk is een club in volle beweging. De club van mijn hart.”

Kweekvijver

Luc Hooybergs volgt hem op als CEO: “Ik kijk er enorm naar uit om mijn internationale ervaring bij het grootste sportmerk ter wereld, Nike, in te zetten voor de club van mijn hart. Voetbal is internationaal de meest populaire sport. KRC Genk staat bij alle voetballeiders wereldwijd te boek als een kweekvijver van internationaal talent. Mijn rol zal zijn om KRC Genk verder te laten groeien naar een duurzaam succesvolle toekomst aan de top, met veel respect voor haar maatschappelijk belang en DNA.”

Kapitein

Voorzitter Peter Croonen licht toe: “Onze organisatie groeit gestaag en de concurrentie staat niet stil. We zijn ambitieus en willen winnen. Om dat doel te bereiken moeten wij ook als club verder evolueren. Luc Hooybergs is een kapitein met internationale ervaring en uitstraling, en een geboren winnaar met een blauw hart. Hij zal samen met onze ervaren directie een nieuw hoofdstuk met onze club schrijven. We zijn Erik Gerits dankbaar voor de afgelopen periode onder zijn kundige leiding. Hij zal een zeer belangrijke rol blijven spelen voor onze club in de dagelijkse maatschappelijke en lokale verankering, waar zijn hart ligt.”