previno Foto: Hélène Baccaert

Previno brengt uitgebreide wijn- en koffieselectie naar Lier

Sinds eind juni kan je terecht bij Previno in de Kolveniersvest 46 in Lier, een nieuwe hotspot waar je niet alleen wijn kan kopen maar ook kan genieten van een heerlijk glas wijn, bar bites en specialty koffie. Samen met haar partner Dieter creëert Violet (35) een unieke beleving voor iedere wijnliefhebber, koffiekenner en levensgenieter.

Violet (35) en haar partner Dieter zijn de drijvende krachten achter Previno. Na een succesvolle carrière van acht jaar in het notariaat besloot Violet terug te keren naar haar roots in de horeca. Met meer dan tien jaar ervaring, waaronder chef de rang in de gastronomie en het verzorgen van de wijnkelder, heeft ze een passie ontwikkeld voor verfijning en kwaliteit. Vorig jaar runde ze een pop-up in Laakdal, wat haar inspireerde om het verhaal in Lier voort te zetten. “Als bourgondiër in hart en ziel ben ik enorm trots om mijn droom te realiseren en Previno te introduceren in Lier”, vertelt ze. “Onze wijnbar is ontstaan uit een gedeelde liefde voor lekker eten en genieten.”

Winkel en bar

“In deze gloednieuwe wijnwinkel, wijnbar en specialty koffiebar, kan je niet alleen terecht voor een uitgebreide selectie wijnen, maar ook voor een heerlijk glas wijn, verfijnde bar bites (hapjes, red.) en specialty koffie. Samen met mijn partner, die achter de schermen een onmisbare rol speelt, creëren we een unieke beleving voor elke wijnliefhebber, koffiekenner en levensgenieter.”

“Wat ons concept uniek maakt, is een uitgebreide selectie van wijnen, die je ook per glas kan proeven. We wisselen onze suggesties regelmatig af. Naast een gezellige wijn- en specialty koffiebar leggen we de focus op hoogwaardige producten en willen we zorgen voor een warme en gastvrije sfeer”, vervolgt ze haar verhaal. Bij Previno kan je wijnen maar ook bubbels vinden, van over heel de wereld. Gaande van klassiekers tot verborgen parels. “Natuurlijk proeven we al onze dranken zelf”, lacht Violet. “We zoeken altijd naar goedbewaarde geheimen, zo ontdekken we elke keer iets nieuws. Onze wijnen zijn afkomstig van gerenommeerde wijnhuizen van over de hele wereld. Al wil dat niet zeggen dat wijn een cliché hoeft te zijn. Wij willen wijn net toegankelijk maken voor iedereen. De clichés laten we achterwege.”

Bar bites

Naast wijnen en koffie serveert Previno ook zorgvuldig geselecteerde bar bites, zoals ham geïmporteerd uit Spanje. Violet heeft nog heel wat ideeën voor de uitbreiding van het menu. “Binnenkort versterken we onze koffiebeleving met huisgemaakt gebak. De perfecte combinatie om te genieten van een moment van pure rust en bourgondische gezelligheid. Net zoals onze wijn goed samengaat met onze bar bites, vormt ons huisgemaakt gebak de ideale match met onze specialty koffie. Er zal voor iedereen wat wils zijn. Van klassiekers tot verrassende koekjes. Het is ons doel om de smaakpapillen te verwennen.”

Wijn en koffie zijn niet de meest voor de hand liggende keuze, toch is het een match made in heaven voor Violet. “Ik wilde mijn nog kennis verder uitbreiden en zo ben ik bij speciality koffie beland. Na een cursus SCA Barista was ik volledig overtuigd. Het sluit nauw aan bij het niveau en de kwaliteit die ik wil uitdragen, en ik vind het ook fantastisch om te doen.”

Degustaties

Naast de wijnhandel- en bar organiseert Violet in Previno ook workshops en degustaties. “In de toekomst komen er nog wijnworkshops en food-wine pairings. Zodra ik meer getraind ben, wil ik dit ook uitbreiden naar koffieworkshops. We plannen ook open wijndegustaties in het voor- en najaar, waarbij mensen verschillende wijnen kunnen proeven. Iedereen kan hier dan gewoon binnenwandelen en op ontdekking gaan. Je hoeft zeker geen wijnkenner te zijn om hier binnen te stappen.”

De bar- en wijnhandel is geopend van woensdag tot zondag van 10 tot 18 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn ze geopend tot 23 uur. Op zaterdagochtend, wanneer de zaterdagmarkt in Lier staat, een uur eerder. “Kom zeker langs en ervaar het zelf”, sluit Violet enthousiast af. Je kan Previno vinden in de Kolveniersvest 46 in Lier.