groepsfoto2

Machine uit Borgloon houdt voeding langer vers

Dispogroup, specialist in verpakkingen voor de voedingsindustrie, heeft een machine ontwikkeld die het voor kleine retailers mogelijk maakt om de levensduur van voedingswaren ruim te verdubbelen. Een doorbraaklening van de LRM moet verdere groei mogelijk maken.

De Delhaize-supermarkt in Maasmechelen is een van de eerste Limburgse retailers die de nieuwe verpakkingsmachine van Dispogroup in gebruik heeft genomen. Zaakvoerder Dave Cremers is al meteen overtuigd van de voordelen. “Vroeger ging elke week zo’n 50 kilogram aan voedingsmiddelen verloren, van vers vlees en charcuterie tot bereide maaltijden”, aldus Cremers. “Dankzij de Disposeal-verpakkingsmachine blijft voeding langer vers en is er gevoelig minder afval. Bovendien verloopt het verpakken veel efficiënter.”

“De techniek van het verpakken van voedingsmiddelen onder beschermende atmosfeer is niet nieuw”, zegt medezaakvoerder Raf Ketelslegers van Dispogroup. “Maar wij ontwikkelden een nieuwe reeks van verpakkingsmachines, niet alleen voor grotere retailers, maar ook voor kleine supermarkten, slagers en kleinschalige producenten van verse maaltijden.”

De eerste machines van de Disposeal-reeks vonden eind 2023 na een ruim drie jaar durend ontwikkelingstraject hun weg naar de klanten. Bedoeling is om eerst de Benelux hiermee te veroveren en daarna Europa in te palmen. Hiervoor kreeg het bedrijf subsidies van Vlaio en een lening van LRM.