Theehuis Chateau Noël In het theehuis is er ook een winkeltje met allerhande relaxerende producten. — © BERT DE DEKEN

Carla opent Chateau Noël op het Tweetorentjesplein: “Een theehuis met een gouden randje”

Carla Noël opende zopas het theehuis Chateau Noël op het Tweetorentjesplein. Ze verkoopt er niet alleen thee, maar geeft er ook advies voor mensen die hulp zoeken voor onder andere hoogsensitiviteit.

“Ik ben zelf hoogsensitief”, vertelt Carla. “Tijdens de voorbije coronaperiode begon ik niet alleen vanuit de hal van mijn woning thee te verkopen, maar volgde ik ook een opleiding om hoogsensitiviteits-, mindfullness-, stress- en burnoutcoach te worden. Ik merkte dat veel mensen net als ik op zoek waren naar mentale hulp.”

“Hoogsensitieve mensen zijn vaak ook erg onzeker. Daarom wil ik hen helpen bij de zoektocht naar de juiste hulp. Ik wil hen op een heel laagdrempelige manier informeren en laten kennismaken met het volledige aanbod, zodat ze een bewuste keuze kunnen maken.”

In het nieuwe theehuis organiseert Carla daarvoor momenten waarop ze coaches uitnodigt om zichzelf voor te stellen en geïnteresseerden te tonen welke hulpverlening mogelijk is, zonder dat zij zich meteen moeten engageren. “Ik heb hier ook een cosy corner, waar mensen boeken en folders kunnen vinden over de diverse coachingmogelijkheden en een winkeltje waarin ik niet alleen thees, maar ook onder andere aurasprays, oliën, badzouten en andere producten die je helpen om je te ontspannen, verkoop.”

De naam verwijst niet naar Kerstmis, wel naar Carla zelf. — © BERT DE DEKEN

Carla probeerde het concept voor dit theehuis-met-een-missie eerst uit in de pop-upzaak van The Box in de Victoriestraat. “Ik ervoer er veel appreciatie van de klanten en wilde er een vervolg aan geven. Daarom ging ik op zoek naar een pand waar mensen tot rust kunnen komen, de pauzeknop van de ratrace kunnen indrukken. Dat pand vond ik op vijf stappen van de Grote Markt. Ik noem mijn zaak zelf een theehuis met een gouden randje.”

Het theehuis opent dagelijks om 8.30 uur en op zaterdag al om 8 uur. Dinsdag is de sluitingsdag, zondag is de zaak enkel op reservatie open. In haar theehuis biedt Carla zowel ontbijt als kleine lunches aan. “Ook high teas en high beer, wat je niet mag verwarren met een afternoon tea. Met wat je bij een high tea krijgt, heb je echt wel gegeten. Alle cocktails en mocktails op de kaart maak ik zelf op basis van thee.”