Kris Van Den Bosch Hests Fruitbier-foto joren de weerdt Kris Van Den Bosch Hests Fruitbier-foto joren de weerdt

Den Bierberg komt met vierde variant en die smaakt op en top zomers: “Abrikoos geeft dit fruitbier speciale touch”

Op de Heistse braderie stellen de bierliefhebbers van Den Bierberg hun vierde bier voor. Het Hests Fruitbier is op smaak gebracht met abrikoos.

“We hebben met onze Hestse Tripel, Hestse Bruine en Hestse Pils al drie bieren. Maar we wilden er ook nog graag een fruitbier aan toevoegen. Daar was zeker vraag naar, vooral door vrouwen. Dus spelen we daar graag op in. We hebben een zomers bier laten brouwen van 5,5 procent alcohol. Het wordt op smaak gebracht met abrikozenextract, wat dit fruitbier een speciale touch geeft. Het is heel zomers, ideaal dus voor het warme weer dat ze voorspellen de komende dagen”, zegt Kris Van Den Bosch van Den Bierberg.

De abrikoos staat op het etiket. — © Joren De Weerdt

“Wat ik er zelf lekker aan vind? De pareling is heel mooi en het is ook niet zoet-zoet of plakkerig. De abrikoos komt vooral naar voor op het einde. Het bier is wat mij betreft mooi in evenwicht”, aldus Kris.

Het Hests Fruitbier wordt voorgesteld aan het grote publiek tijdens de Heistse braderie van vrijdag 28 tot zondag 30 juni. “We hebben onze stand tegenover hotel Villa Monte. Vorig jaar hebben we daar ook ons pilsbier voorgesteld en toen zijn daar vele honderden van verkocht. We verwachten nu ook best veel proevers. Ons Hests Fruitbier zal na de braderie ook te koop zijn in alle winkels van Prik&Tik in de buurt. We gaan het natuurlijk ook aanbieden aan de horeca”, aldus Kris.