bollekeschol Foto: mph

IJsbar Bollekeschol opent de deuren in Westerlo

Bollekeschol is de naam van de allernieuwste ijsbar in hartje Westerlo. De zaak is gevestigd in het pand aan De Merodedreef waarin voordien café ’t Contrast gevestigd was. De uitbater is dezelfde gebleven. Bruno Willems schept er nu ijsjes en serveert streekbieren samen met zijn echtgenote Claar Bertels.

De uitbaters van ’t Contrast waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Het moest vooral iets worden wat we gewoon samen konden doen”, vertelt Claar. “Met een ijssalon hebben we dat gevonden.” Het interieur van de café is grondig vernieuwd om de bezoekers een unieke ervaring aan te bieden. Maar ook rondom het gebouw op het terras is het gezellig vertoeven.” Vrijdagmiddag ging de deuren officieel open. Er werd tot de laatste seconde gewerkt om alles in orde te krijgen.

Bollekeschol heeft ook zijn ligging mee. “Gelegen langs prachtige fiets- en wandelroutes, maar ook in de schaduw van het historische gemeentehuis van Westerlo is Bollekeschol de ideale plek om even bij te komen en te genieten van een heerlijke traktatie. Of je nu onderweg bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige plek om te ontspannen, bij Bollekeschol ben je aan het juiste adres voor een welverdiende pauze”, meent Bruno.

Zelf gedraaid schepijs

Bollekeschol zal niet alleen het lekkerste verse schepijs serveren, maar je zal er op het gezellige terras ook kunnen genieten van een assortiment aan heerlijke streekbieren, frisse drankjes, feestelijke bubbels of aromatische koffies. “Het is de combinatie van deze zaken die ons inspireerde toen we zoek waren naar een naam voor de zaak.”

Het schepijs dat Bollekeschol serveert wordt ter plaatse gedraaid. In de toog is er plaats voor 12 smaken. Naast een aantal blijvers willen Bruno en Claar ook met wisselende smaken gaan werken.