Annick Houtsaeger en Reinout De Fré Annick Houtsaeger en Reinout De Fré in Lucien Arena Gent. Foto: JID

Bekende fietswinkel opent tweede vestiging in Gents … voetbalmekka: “We laten je hier twee uur gratis parkeren”

De meer dan honderd jaar oude fietsenwinkel Plum in de Nederkouter heeft een broertje gekregen. In de Planet Group Arena, de thuisbasis van KAA Gent, werd een tweede vestiging geopend. Particulieren en bedrijven kunnen er niet alleen tweewielers kiezen uit het brede assortiment, je kan er ook je fiets laten herstellen én er eentje huren.

Het is al een jaar vol veranderingen geweest voor Plum. De zaak in de Nederkouter kwam onder de koepel van fietsenwinkels Lucien terecht, kreeg een stevige opknapbeurt – wat al eens mocht, na 114 jaar – en verwelkomde enkele dagen geleden zelfs een broertje: Lucien Arena Gent. “We wilden al langer een tweede winkel in Gent”, zegt Annick Houtsaeger, manager van beide fietswinkels.

“We hebben overal gezocht, ook in het centrum, maar toen botsten we op de voetbalarena. Hier zijn geen fietsenwinkels in de buurt, maar wel een grote parking voor de deur. Wij valideren jouw ticket zodat je daar twee uur gratis kan staan. Je kan in die tijd zelfs nog boodschappen doen bij Albert Heijn.”

Lucien Arena Gent. Foto: JID

In de nieuwe winkel staan plooifietsen, bakfietsen, speed pedelecs, koersfietsen en kinderfietsen uitgestald, maar ook gewone stadsfietsen. De prijzen beginnen vanaf 800 euro en lopen op tot 16.000 euro. “Onze duurste fiets is een speed pedelec van Stromer die je volledig kan personaliseren”, zegt winkelmanager Reinout De Fré. “Je kiest zelf welk stuur je wil, welke kleur, welke vering, enzovoort.”

Aan de muur hangen accessoires als helmen, fietstassen en sloten. Achter de kassa worden fietsen hersteld op afspraak.

Binnenkort kan je hier ook fietsen huren. Voor een dag betaal je 25 euro, voor een week 95 euro en voor een maand 199 euro. “Heel interessant als je een weekendje weg wil of een bepaalde fiets wil testen voor langer dan enkele minuten”, zegt De Fré.

Foto: JID

Foto: JID

Foto: JID

Foto: JID