Maïthé van Dorst en Glenn Meeusen Maïthé van Dorst en Glenn Meeusen achter de toog van Den Brink, waar het zaterdag meteen gezellig was. Foto: kma

Kans op kater kleiner dankzij tankbier van Maïthé en Glenn in Den Brink

In het centrum van Westmalle aan het Bergplein ging café Den Brink open. Glenn Meeusen (29) en Maïthé van Dorst (28), vroegere uitbaters van het legendarisch danscafé ’t Hofke, hebben de vroegere bakkerij Alma omgedoopt in een stijlvolle kroeg waar in een aparte zaal ook gedanst kan worden.

Den Brink betekent zoveel als plein of ontmoetingsplek. Zaterdag, daags na de opening, zat er al veel volk aan de lange toog. Want zo’n lange toog werd gemist in het centrum van Westmalle. Vroeger wemelde het er van de kroegen, sinds de sluiting van zaken als café Ossepoot en het Sportlokaal is het er rustig. Danscafé ’t Hofke is voorlopig dicht en de dagen van dancing De Missing Link zijn geteld door de komst van een appartementencomplex dat nog op een vergunning wacht.

Crèmerie Flora

Het is trouwens in ’t Hofke dat Maïthé, afkomstig uit Vlimmeren, en Glenn, een Mallenaar, elkaar leerden kennen. Drie jaar geleden zetten ze de stap om zelf de vroegere bakkerij Alma op het Bergplein te kopen. Het is een plaats waar veel Westmallenaren zoete herinneringen aan koesteren. Naast de Alma was er crèmerie Flora, waar je een Coupe Westmalle met negen bollen kon bestellen.

De biertanks in het café zijn knappe blikvangers. Foto: kma

Vanaf nu kan je eentje drinken in Den Brink. Foto: kma

“We hebben enorm veel tijd en geld geïnvesteerd om het akoestisch helemaal op punt te stellen. Er wonen hier mensen boven, ook hiernaast zijn handelszaken met een appartementen boven. Goed nabuurschap vinden wij enorm belangrijk, daarom heeft het allemaal zo lang geduurd”, vertelt het koppel. “De zaal is echt apart van het cafégedeelte.”

Wat opvalt zijn de grote koperen ketels, zichtbaar vanachter een raam met zwart smeedwerk. Het geeft Den Brink iets van een brouwerij. “Het gaat om tankbier”, legt Glenn uit. “We hebben in totaal zo vier tanks staan. Op deze manier kan je rechtstreeks van de tank tappen en moet je geen vaten op leiding meer aansluiten. Het is in deze regio nog vrij uniek, maar we kenden het en vinden zelf dat het bier recht uit de tank zachter en nóg beter smaakt.”

Ook Maïthé is blij met de keuze. “Het geeft de zaak cachet, het ziet er mooi uit. Maar het is ook lekkerder. Je gebruikt geen koolzuur meer en hebt een minder opgeblazen gevoel. Geen koppijn meer na het drinken van tankbier, het maakt écht een verschil.”