Op de site in Bree maakt Greenyard bereide groenten en fruit en andere houdbare voedingsproducten. De nieuwe productielijn – het gaat om een sauskeuken, afvullijn en glasverpakkingslijn – zal “duizenden liters” saus per uur kunnen verwerken, waardoor de totale productiecapaciteit van de site oploopt tot 15 miljoen eenheden.
“Geautomatiseerde reinigingssystemen en geavanceerde kookprocessen stellen ons in staat de verwarmings- en kooktijden voor onze sauzen aanzienlijk te verkorten”, zegt Johnny Van Holzaet, directeur van Greenyard Prepared. “Dat verbetert niet alleen de kwaliteit van onze producten, maar biedt ook mogelijkheden voor een grotere variëteit aan smakelijke en voedzame recepten.”
De capaciteitsuitbreiding was nodig door de gestegen vraag naar de sauzen van Greenyard. Die nam de voorbije tien jaar volgens het bedrijf met 80 procent toe.
De uitbreiding creëert volgens Greenyard ook extra banen. Het bedrijf is in Bree momenteel op zoek naar onder meer technici en operatoren.