Omloop Het Seizoen Caroline Van Gils Caroline Van Gils heeft haar winkel Omloop en de winkel Het Seizoen samengevoegd. — © BERT DE DEKEN

Omloop en Het Seizoen op één locatie: “Onze concepten sluiten op elkaar aan”

Omloop, de verpakkingsarme winkel die Caroline Van Gils drie jaar geleden in Oud-Turnhout opende, is verhuisd. Caroline koos voor een groter pand, waarin ook plaats is voor Het Seizoen van Nick Jacobs. “Een perfecte match.”

Caroline mag zich stilaan een gevestigde waarde in Oud-Turnhout noemen. Haar winkel, die voorheen op de hoek van het Dorp en de Kerkstraat was gevestigd, heeft klanten tot ver buiten het dorp. Caroline wilde een ander pand voor haar winkel én ze wilde in Oud-Turnhout blijven, maar dat werd een moeilijke zoektocht. Tot er onlangs een winkelpand vrij kwam op de Steenweg op Mol.

“Een mooie plaats voor de winkel, maar te groot”, besefte Caroline. “Tot Nick voorstelde om er samen een winkel te openen. Nick is zaakvoerder van Het Seizoen, met winkels in Weelde-Statie en in Zevendonk. We zijn allebei van Weelde afkomstig, we zijn even oud en even lang zelfstandige. Daarom contacteerden we elkaar wel vaker, om ideeën uit te wisselen of problemen te bespreken. We hebben dezelfde uitdagingen en de concepten van onze winkels sluiten op elkaar aan.”

Omloop is een verpakkingsarme winkel. “Ik verkoop alles wat lang bewaart, zoals noten, pasta’s of kruiden. De klanten brengen hun eigen potjes mee. Ik verkoop ook verzorgings- en poetsproducten in bulk.”

Caroline heeft ook een heel gamma poets- en verzorgingsproducten in bulk. — © BERT DE DEKEN

Het Seizoen legt zich toe op de verkoop van seizoensgebonden kwaliteitsproducten die zo veel mogelijk van lokale producenten komen. “Een goede kwaliteit is het voornaamste criterium”, zegt Nick Jacobs. “Aanvankelijk wilde ik geen bananen in het gamma, omdat dit geen seizoensgebonden product is, maar daarin heb ik een toegeving gedaan. De basisproducten zijn er dus wel. We verkopen in de zomer ook vlees voor de barbecue en in de winter diverse soorten wild. Als het kersenseizoen aanbreekt, vind je hier verschillende kersenvariëteiten.”

De winkel, die naast de boetiek Fashion Room is gelegen, is ruim en overzichtelijk. Caroline maakt er haar eigen pindakaas ter plaatse en ze heeft een mooi assortiment tuinkruiden die per gram worden verkocht. “De klanten van Omloop passeren wekelijks of om de twee weken en hebben dan een hele hoop potjes bij zich. Dan is het handig dat ze voor de deur kunnen parkeren”, weet Caroline. “De klanten voor Het Seizoen zijn mensen die elke dag langskomen voor hele verse producten. Die twee vullen elkaar goed aan. Op dit ogenblik zijn de openingsuren zoals in de vorige winkel: maandag van 13 tot 18 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 18 uur en zaterdag van 9 tot 16 uur. We bekijken nog of het mogelijk is om op zaterdag langer open te blijven, vooral om die klanten voor de dagverse producten nog beter te kunnen bedienen.”

Voor de winkel staat een aanbod verse kruiden. — © BERT DE DEKEN

Het Seizoen heeft nu twee vestigingsplaatsen: Oud-Turnhout en Zevendonk. De winkel in Weelde-Statie sluit eind deze week definitief. “Die ruimte hebben we nodig voor het maken van fruitmanden voor scholen en bedrijven”, legt Nick Jacobs uit. “Dat was aanvankelijk een nevenproduct, maar die verkoop loopt steeds beter. We startten dit jaar met de levering van fruit aan twee scholen en we ervaren daar veel waardering van. We laten kinderen kennismaken met minder bekende fruitsoorten en dat wordt goed ontvangen. Volgend schooljaar breidt het aantal scholen sterk uit en we willen daar nog in groeien. Vandaar de keuze om de winkel in Weelde-Statie te sluiten.”