Elektro Lommelen Foto: kma

Parket start nieuw onderzoek naar Elektro Lommelen in Malle na honderden klachten

Het Antwerps parket is een opsporingsonderzoek gestart naar Elektro Lommelen, een online elektrozaak uit Malle. Dat doet het nadat er – opnieuw – meerdere klachten zijn binnengelopen van klanten die zich opgelicht voelen door het bedrijf.

“Handelspand te koop – ideale locatie”. De fysieke winkel van Elektro Lommelen op de Turnhoutsebaan in Oostmalle staat al meerdere maanden te koop op gespecialiseerde immosites. Het vroegere familiebedrijf richt sinds de coronapandemie namelijk helemaal op onlineverkoop. Door stevig in te zetten op online advertenties, gecombineerd met lage prijzen, lokte het bedrijf in geen tijd veel klanten.

Veel van die klanten kwamen na hun bestelling echter al snel van een kale reis thuis. Een regen van klachten bij Testaankoop en de Federale Overheidsdienst Economie volgde: laattijdige leveringen, geen terugbetaling als men na maanden wachten een bestelling annuleerde, geen mogelijkheid tot communicatie of een deftige klantendienst, … In 2023 kreeg de Economische inspectie meer dan 200 meldingen van klanten.

Klacht van Testaankoop

Testaankoop diende in 2023 klacht in over de werkwijze van Elektro Lommelen. De Economische inspectie stelde een dossier op en maakte de processen-verbaal over aan het Antwerps parket. Dat dossier werd begin januari van dit jaar wel geseponeerd, het parket zag de handelswijze van Elektro Lommelen niet als bewuste oplichting of strafbaar.

Enkele maanden later blijkt er nu toch een nieuw onderzoek te lopen. “Het parket is een opsporingsonderzoek gestart naar aanleiding van nieuwe aangiftes”, zegt woordvoerder Lieselotte Claessens. Het is niet duidelijk over hoeveel klachten het gaat. “Om dat onderzoek niet te schaden, geven we momenteel geen verdere info.”

Geen vuiltje aan de lucht

Bij Elektro Lommelen zelf lijkt er intussen geen vuiltje aan de lucht. Op de website – vol “megadeals” en “promoties”, laat het bedrijf weten binnenkort te verhuizen naar een nieuw magazijn. Helemaal onderaan de site staat wel de volgende boodschap te lezen: “Door een tekort aan grondstoffen in de huidige situatie, kunnen sommige artikelen een langere levertijd hebben dan normaal.”